YARDIM BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YARDIM BEKLİYOR!


 

Mersin’in derhal afet bölgesi ilan edilmesi için meclisten hükümete çağrı yapan CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı “Mersin hükümetten ‘geçmiş olsun’ dileği değil yardım bekliyor!” dedi.

Mersin 28-29 Aralık’ta yaşadı sel afetinin yaralarını sarmaya çalışırken, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, iktidara seslendi. 

Atıcı, TBMM’de yaptığı konuşmada öncelikle 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutladı. 

“TARİHİ ANLAMADAN BUGÜNÜ ANLAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”
Düşmanın Mersin’i nasıl işgal ettiğini anlamadan bugünü anlamanın mümkün olmayacağını belirten atıcı, “1918 yılında tüm yetkileri elinde toplayan bir kişi yani padişah Osmanlı'nın teslim anlaşmasını imzalamış ve yabancı devletlerin istedikleri yerleri işgal etmesini kabul ederek fiilen kendi devletinin tarih sahnesinden silinmesini imzalamıştır. O bir kişi ki halkın tüm bütçesine tek başına karar veriyordu, o bir kişi ki tek başına savaş kararı alıyordu, o bir kişi ki yabancılarla tek başına her türlü anlaşmayı imzalıyordu, o bir kişi ki tüm yöneticileri tek başına atıyor ve görevlerine son veriyordu. 
Bu anlattıklarım bugün için de size bir yerlerden tanıdık geliyor mu?  Anadolu halkı ordusunu dağıtan, silahlarını teslim eden, topraklarını bırakıp kaçan tek kişi yani padişahtan bir umut olmayacağını anlamıştır. Kendi geleceğini kendi eline almış ve kurtuluş ateşini Anadolu'da yakmıştır.  Mersin'in yiğit evlatları emperyal güçlere kafa tutmuş, her ırktan, her inançtan, her cinsten vatandaşlar vatanlarına sahip çıkmışlardır. Kurtuluş sonrası yeni bir anlayışla tüm yetkilerin yani egemenliğin bir kişide toplanmadığı yeni bir devlet sistemi kurmuştur” dedi.
 
“MERSİN HALKI; HÜKÜMETTEN 'GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ' DEĞİL, YARDIM BEKLİYOR”
Konuşmasında Mersin’de yaşanan sel felaketine de değinen Atıcı, 5 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, halkın elektriksiz, susuz, evsiz ve işsiz kaldığını, milyonlarca metrekare sera ve tarlanın sular altında bulunduğunu ifade ederek; “Tarsus'ta özellikle Kelahmet, Kulak, Bahşiş, Atalar, Yeşiltepe köyleri çiftçileri, Akdeniz ilçemizde Kazanlı ve Adanalıoğlu çiftçileri ile şehir merkezindeki bütün esnaf perişan durumdadır dedi. 
Yoğun kardan etkilenen Gülnar, Mut, Çamlıyayla, Silifke, Erdemli ilçeleri ve seraları yerle bir olan Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde köylü ve çiftçilerimiz zor durumdadır. 
Ülkeyi yönetemeyen Hükümet, hiç değilse, derhâl tüm Mersin'i afet bölgesi ilan ederek yaraların hızla sarılmasına yardımcı olmalıdır. Acilen çiftçi, esnaf ve selden etkilenen tüm vatandaşların tüm kredi borçları faizsiz olarak ertelenmeli ve zarar gören çiftçi, köylü ve esnafa maddi yardım yapılmalıdır. İnsanlar sizlerden ‘Geçmiş olsun’ dileği değil yardım beklemektedir” dedi. (bülten)

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA