“İZİN VERMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İZİN VERMEYECEĞİZ”


 

Mersin Halkevleri üyeleri, iki dernek üyesinin laiklik bildirisi dağıtırken gözaltına alınıp tutuklanmasına tepki göstererek basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Nabi Batuk

Halkevleri Mersin Şubesi, geçtiğimiz günlerde İstanbul Okmeydanı’nda bir kahvede “Cihatçı çetelere karşı laikliği savunacağız” içerikli bir bildiriyi okudukları için gözaltına alınan Halkevi Üyeleri Ayşegül Başar ve Hamit Dişkaya’nın tutuklanmasına tepki gösterdi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştiren Halk evi Üyelerine Mersin Emek ve Demokrasi Bileşenleri’de destek verdi. 
Mersin Halkevi adına hazırlanan basın metnini okuyan Mersin Halkevi Yöneticisi Şamil Işık Cevahir, Türkiye’de kamu görevlerinde çalışmaya başlayan vatandaşların ettikleri yeminlerden birisinin de laiklik olduğunu ifade ederek laikliğin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının en önemli görevlerinden bir tanesi olduğunu dile getirdi. Işık, “Bu ülkede hukuku ve adaleti de siyasallaştırdılar. Adaletin de yok olduğunu görüyoruz. Bizler siyasi iktidara şunu diyoruz; Cihatçı katilleri ülkemizden çıkarın. Katliamların faillerini yakalayın. Halk, kin ve nefrete teşvik eden yandaş medyayla halka saldırmaktan vazgeçin. Her katliam sonrası devrimci ve yurtseverlere saldırmaktan vazgeçin. Bizler gerici ve yobazların bu ülkeyi mahvetmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA