“BÜYÜKŞEHİR YAPMASI GEREKENLERİ YAPMAMIŞ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BÜYÜKŞEHİR YAPMASI GEREKENLERİ YAPMAMIŞ”


 

Orman Bakanı Eroğlu, Mersin’deki sel felaketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Mersin’de, Büyükşehir’in yapması gereken bazı altyapı çalışmaları yapılmamış, hatta bazı derelerin üzeri kapatılmış. Şimdi devletimizin bütün imkanları ile gerekli bütün tedbirler alındı” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beraberinde Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ile geldiği Afyonkarahisar’da, Devlet Hastanesine tedavi için gelen Yemenli hastaları ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir açıklamada bulunan Bakan Avcı, Mersin’deki sel felaketi ile hava durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bakan Eroğlu, “Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi, yapması gereken bazı altyapı çalışmaları yapılmamış hatta bazı derelerin üzeri kapatılmış. Bundan dolayı ama çok aşırı bir yağış vardı, görüşmemiş bir yağış vardı. Ama şimdi bütün ekipler devletimizin bütün imkanları, hatta Kalkınma Bakanımız Mersin Milletvekili oradaydı gerekli bütün tedbirler alındı. Tabi mala gelen zararı telafi ederiz, ama giden canlar var esasen onlar yüreğimizi yakıyor. İnşallah biz de bütün Bakanlıklar olarak bu tür sel baskınlarındaki can ve mal kaybını azaltmak için gereken her şeyi yapıyoruz. Ekiplerimiz tamamen orada çalışıyor. Ben geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.

BAKANDAN KAR UYARISI
Bakan Eroğlu, sorular üzerine Türkiye için genel bir meteorolojik değerlendirmede de bulunarak şunlara söyledi: “Aşağı yukarı Perşembe gününden itibaren kar yağışı bütün Ege ve İç Anadolu Bölgesini kaplıyor. Özellikle perşembe gününden itibaren kar başlıyor, bölge bölge değişik, doğudan batıya doğru, batıdan doğuya doğru tüm Türkiye’de bir yağış var. Ama bu yağışların faydası olacak inşallah. Çünkü geçtiğimiz aylarda yağış miktarı biraz düşüktü inşallah telafi edilecek.” (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA