AFAD VE İTFAİYE İZLEDİ GÖNÜLLÜLER ÇALIŞTI MI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AFAD VE İTFAİYE İZLEDİ GÖNÜLLÜLER ÇALIŞTI MI!


 

Mersin’de yaşanan sel felaketinde Yalınayak Deresi’ne düşen aracı gönüllülerden oluşan bir ekibin bulduğu iddia edildi.

SONER AYDIN

Mersin 29 Aralık günü yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Selin yaşandığı Perşembe günü Toroslar’a bağlı Arpaçsakarlar Mahallesi’nde sel sularına kapılan araçta bulunan Serkan Genç ve eşi Fatma Genç’in cansız bedenlerine ulaşıldı. Ancak çocukları 4 yaşındaki Miray ve araçta bulunan diğer kadın 25 yaşındaki Sultan Uncu ise hala bulunamadı. Yalınayak Deresi’ne düşen aracın ve cansız bedenlerin bulunması ile ilgili başlatılan çalışmalarda ortaya yeni ayrıntılar çıktı. 
Aracın AFAD ve itfaiyenin aksine Toroslar Belediyesi çalışanları ve gönüllülerden oluşan bir ekibin 2 gün boyunca sürdürdüğü çalışmaların sonucunda bulunduğu iddia edildi. 

ARAMA İÇİN GÖNÜLLÜ EKİP KURULDU
Sel felaketinin yaşandığı geceden itibaren dereye düşen aracı bulmak için Hamit Tuna liderliğinde belediye çalışanları ve vatandaşlardan oluşan bir ekip kurulması ile birlikte arama çalışmaları başlatıldı. Yalınayak Deresi’nde düşen aracı kurtarmak için kurulan ekibin içinde yer alan bir gönüllü 2 gün boyunca yaklaşık bir kilometrelik alanı taradıklarını söyledi. 
İsmini vermek istemeyen gönüllü, “Selin yaşandığı gün bir aracın Yalınayak Deresi’ne düştüğü bilgisi geldi. Başkanımızın (Hamit Tuna) talimatı ile hemen bölgeye gidip arama çalışmalarını başlattık ” dedi. 

“AFAD VE İTFAİYE DEREYE İNMEDİ”
Ancak arama kurtarma çalışmalarına profesyonel olarak katılması gereken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve itfaiye ekiplerinin çalışmaların sadece birkaç bölümüne katıldığı, hatta suya dahi girmek istemedikleri öne sürüldü. Saat 11 civarında AKUT’un dere üzerinde bir bölgede arama çalışması gerçekleştiğini belirten gönüllü, yarım saatlik çalışmanın ardından AKUT ekiplerinin ayrıldığını iddia etti. Kendilerinin gece 04.00’e kadar derenin üst taraflarına baktıklarını ancak karanlık olması ve yağmurun devam etmesi sebebiyle bir sonuç elde edemediklerini aktaran gönüllü, “Derenin kenarı balçık dolmuştu. Biz de çalışmalara ara verdik. Sabah tekrar çalışmalara başladık. Büyükşehir’den itfaiye ve AFAD ekipleri geldi. Daha sonra AFAD ve itfaiye kenara çekildi. Biz belediye çalışanları, gönüllüler ve başkanımızla birlikte dere boyunu komple gezdik. Dere boyunca, yaklaşık bir kilometrelik alanda vefat eden gencin ailesi birlikte arama yaptık. Ardından AFAD ‘Biz suya girip arama yapamayız’ demiş. Tabi ben o anda orada yoktum. Arkadaşlarımız bana söyledi. Başkanımız da ‘Madem öyle biz belediye olarak sorumluluk alıyoruz ve suya ineceğiz’ dedi. Gönüllüler kıyafetlerini giydi, bellerine ip bağladık güvenlik için. Ellerinde demir çubuklarla dere boyunca, dönüşümlü olara aracı aradı. En son kepçelerimiz suya girdi. Derenin içinde geçmişte göl olan bir bölüm varmış. Arkadaşlarımız orada olabileceği yönünde tahminde bulundu. Kazının sonunda araç orada çıktı” dedi.

“ARAÇ ÇIKTI İTFAİYE SUYA GİRDİ”
Arama çalışmaları boyunca suyun içinde belediye çalışanlarının dışında kimse olmadığını öne süren gönüllü şöyle devam etti: “Ne zamanki araç ortaya çıktı diğer ekipler çizmeyi bile giymeden suyun içine koştu. Tabi bu sen buldun ben buldum meselesi değil. Herkesin bir görev alması gerekiyor. Herkesin üzerine düşmesi gerekiyor. 2 can gitmiş. Şuan aile perişan durumda. İnsanlar ölü ya da diri çocuklarını istiyor.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA