GELDİKLERİ GİBİ GERİ DÖNDÜLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELDİKLERİ GİBİ GERİ DÖNDÜLER!


 

Mersinliler’in kurtuluş gününü kutlayan Vali Çakacak, “Mersin tarihten gelen gelenekle birlikte asla esarete boyun eğemeyeceğini, ne kadar büyük bir güç olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterdi. İşgalciler geldikleri gibi geri döndüler” dedi.

SONER AYDIN

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mersin Valiliği koordinasyonunda düzenlenen 3 Ocak Kurtuluş Günü kutlamaları, sabah saat 09.00’da Tren Garı’nda düzenlenen törenle başladı. 
Törene; Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin milletvekilleri, gaziler, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Törende, gazilerin oluşturduğu temsili milis kuvvetlerini taşıyan tren, Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız ve Başkan Kocamaz tarafından karşılandı. Vali Çakacak, trenden inen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız’ın öperek uzattığı Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı. Gazilere çiçeklerin sunulmasının ardından törene katılanlar Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İnönü Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama bölümü Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız ve Başkan Kocamaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama konuşma ve öğrencilerin şiir okuması ile devam etti. Tören, Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan oryantiring müsabakalarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. 

“VATANIMIZ BİZİM İÇİN HER ŞEYDİR”
Kutlama töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Özdemir Çakacak,  Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıl dönümünü kutlandığını belirterek, Mersin halkının kurtuluş yıl dönümü kutladı. Birinci Dünya Savaşı’ndan işgal kuvvetlerinin Anadolu’yu işgal ettiğini dile getiren Vali Çakacak, Mersin’in de işgalden payını aldığını kaydetti. Mersin’in 1918’de önce İngilizlerin daha sonra Fransızların işgaline uğradığını sözlerine ekleyen Vali Çakacak, “Ama işgalciler bilmiyorlardı ki Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış bir millettir. Asla ve asla bunu kabul edemezdi ve 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile birlikte Anadolu’da kurtuluş meşalesini yakmış ve Anadolumuz işgal kuvvetleri bir bir düşmanlardan temizlenmiştir. Aynı şekilde Mersin tarihten gelen bu gelenekle birlikte asla ve asla esarete boyun eğemeyeceğini, birlik ve beraberlik içerisinde ne kadar büyük bir güç olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterdi. İşgalciler geldikleri gibi geri döndüler. O günler zor günlerdi. Kurtuluş savaşı imkansızlıklar, yokluk içersinde kazanıldı. Vatanımız bizim için her şeydir. Bugün de kutsal vatanımıza kast etmek isteyenler, kardeşliğimizi bozmak isteyenler yine var. Geçmişte kendileri geldiler, bugün ise ne kadar terör örgütü varsa üzerimize gönderdiler. Ama yüce milletimiz birliğini, beraberliğini, azmini nasıl ki geçmişte Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl gösterdilerse yine aynı şekilde vatanımızı işgal etmek isteyenlere gerekli cevabı veriyor, gelecekte de verecek. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hiçbir güç bozamaz. Çünkü farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir milletiz” diye konuştu.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret etti.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA