HALK BAYRAMINA SAHİP ÇIKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK BAYRAMINA SAHİP ÇIKTI!


 

Mersin’in kurtuluş bayramı olarak kutladığı 3 Ocak’ta geleneksel olarak yapılan Kuvayi Milliye Yürüyüşü’ne izin verilmezken sabahın ‘sinden itibaren belediye önünde toplanan vatandaşlar bayramına sahip çıktı ve Kuvayi Milliye Anıtı’a yürüyerek, birlik-beraberlik mesajı verdi.

GİZEM EKİCİ

3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerin en görkemlisi olan Toroslar Belediyesi’nin, geleneksel Kuvayi Milliye Yürüyüşü ise bu yıl Mersin Valiliği’nin izin vermemesi nedeniyle yapılamadı.  
Ancak belediye önünde düzenlenen törende toplanan kalabalık, Kuvayimilliye Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı. Tuna burada anıta bir çelenk sunarken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

HALK SABAH 07:00’DE BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANDI
Burada kısa bir konuşma da yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, son iki yıldır resmi programdan çıkarılan ve bu yıl izin verilmeyen yürüyüşe vurgu yaptı. 
İlk olarak 2005 yılında yapılan ve geleneksel hale getirilen Zafer Yürüyüşünün Kurtuluş Bayramı’nı protokol bayramı olmaktan çıkararak halkın bayramına dönüştürdüğünü söyleyen Tuna, halkın da yoğun katılım ile bayramına sahip çıktığını aktardı.
Bu yıl özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra başlayan OHAL ve güvenlik tedbirleri gerekçesiyle Mersin Valiliği tarafından yürüyüşe izin verilmemesine dikkat çeken Tuna, “Bu millet tarihi değerlerine 3 Ocağına sahip çıkma yönünde saatin 07.00’sinden beri buraya toplanmış. Hiç olmazsa kısa metrajlıda olsa belediye binasından Kuvayimilliye Anıtı’na kadar bu toprakları vatan yapan atalarımıza duyduğumuz minneti göstermek adına yürümek istedik. Mekanları Cennet olsun. Onlar olmasaydı, Yüce Allah’ın yardımı olmasaydı bugün buralarda hür ve bağımsız olarak Ay Yıldızlı Bayrağımız altında maalesef olamayacaktık. İşte tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizerler. Anadolu coğrafyasında dün yaşamak zordu, bugünde zor, yarınlarda daha da zor olacak. Bu toprakların kolay vatan olmadığını genç neslin belleklerine kazımamız lazım. Kolay elde edilen hiçbir şeyin bir anlamı olmaz. Bu toprakların nasıl kazanıldığını gençlere aktarmamız lazım” dedi.

NEDEN TOROSLAR’DAN DENİZE DOĞRU YÜRÜYORUZ?
Yürüyüşün anlamına da değinen Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Biz bu yürüyüşü neden organize ediyoruz ve neden Toroslar’dan denize doğru yürüyoruz? Çünkü Mersin’in kurtuluşu Arslanköy’den Efrenk Müfrezesi’nin koordine olmasıyla adeta bir hilal şeklinde şehrin coğrafyası kavranarak burada düşman daraltılmış ve yurt işgalinden men edilmiştir. Onun için bu yürüyüşün anlamı çok büyüktür” dedi.
Önce ülkem ve milletim diyen bir anlayışa mensup olduklarını vurgulayan Başkan Tuna, devletin işini zorlaştıran değil kolaylaştıran bir duruş sergilediklerini ifade ederek, bu yıl özellikle OHAL nedeniyle kesintiye uğrayan yürüyüşün bundan sonraki yıllarda yine coşkuyla devam edeceğini belirterek: “Yürüyüşümüz bugün bir kesintiye uğradı ama milleti yaşat ki devlet yaşasın. Biz her zaman güvenlik güçlerimizin ve devletin her noktasında zora düştüğünde her şey bir yana önce ülkem ve milletim diyen bir anlayışa mensup insanlarız. Onun için devletin işini zorlaştıran değil kolaylaştıran, ona destek olan yanıyla duruşumuz net ve omurgalıdır. Bu yıl böyle oldu hepinizden özür diliyoruz. İnşallah bundan sonraki 3 Ocaklarda yine yıllardır verdiğiniz birlik ve beraberlik karesi hep devam edecektir” dedi.
Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından vatandaşlar belediye binasına doğru yürüyerek dağıldı. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA