3 OCAK YÜRÜYÜŞÜ’NÜN AKIBETİ BELLİ OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3 OCAK YÜRÜYÜŞÜ’NÜN AKIBETİ BELLİ OLDU!


 

Mersin’de tartışmalara neden olan 3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü”nün akıbeti belli oldu.

Valilik, Toroslar Belediyesi’ne konuyla ilgili resmi yazı göndererek, kararını bildirdi. 

Hediye Eroğlu

Mersin’de 3 Ocak kentin kurtuluşunun 95’ıncı yıl kutlamalarının geleneksel etkinliklerinden biri olan ve yapılıp yapılmayacağına ilişkin yoğun tartışmalar yaşanan “3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü”nün akıbeti belli oldu. 
Toroslar Belediyesi’nce düzenlenecek “3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü”ne izin çıkmadı. Mersin Valiliği’nden Toroslar Belediyesi’ne gönderilen resmi yazıda güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmedi. 
Ancak Toroslar’da ki Kuvayi Milliye Anıtı’nda bir tören düzenlenmesi bekleniyor. Vatandaşların buradaki törene yoğun ilgi göstermesi beklenirken, törende Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın katılımcılara bir konuşma yapması planlanıyor. 

İKİ YILDIR RESMİ PROGRAMDA YOK!
Kentte 11 yıldır düzenlenen ancak son 2 yıldır resmi program dışına çıkarılan yürüyüş, halkın yoğn katılımı ile yapılıyor ve renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyordu. 
Kuvva-i Milliye Anıtı’ndan başlayacak yürüyüşün, Cumhuriyet Alanı’nda son bulması planlanıyordu.
Toroslar Belediyesi bu yıl ki hazırlıklarını tamamlamış, ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntılı durum nedeniyle birlik-beraberliğin sağlanması adına yürüyüşün önemi pek çok sivil toplum kuruluşu tarafından vurgulanmıştı. 
Ancak Mersin Valiliği’nin geçtiğimiz haftalarda yapılan bir başka yürüyüşe izin verirken, “3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü”ne izin vermemesi tepkilerin artmasındaki en önemli başlık olmuştu.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA