“MERSİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİDİR ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİDİR ”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’de yaşanan sel felaketini TBMM gündemine taşıdı ve Mersin’in acilen afet bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu.

İki gün süren şiddetli yağmurun Mersin’de sel felaketine yol açarak birçok ilçeyi olumsuz etkilediğini belirten Atıcı, “Mersin merkezinde ve ilçelerinde bulunan ana ve tali yolların büyük bir bölümü trafiğe kapanmış, çok sayıda ev ve işyerinin kullanılamaz hale gelmiştir. Kentte elektrik ve telefon kesintileri yaşanmaktadır. Vatandaşlar ulaşım, iletişim ve temel ihtiyaçlara erişim noktasında kısıtlı haldedir. İki vatandaşımızın yaşamını yitirmesi bizleri derinden üzmüştür” dedi.

“DOĞRUDAN YARDIM YAPILACAK MI?”
Mersin’de haftalardır süregelen sert hava koşulları nedeniyle, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar başta olmak üzere, tüm Mersinlilerin maddi ve manevi olarak zarara uğradığını ifade eden Aytuğ Atıcı, Mersin’in derhal afet bölgesi ilan edilmesi ve zararların karşılanması gerektiğini belirterek, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu: “Mersin’i afet bölgesi ilan etmeyi düşünüyor musunuz? 
Sel felaketi nedeniyle maddi zarara uğramış olan başta çiftçilerimiz olmak üzere mağdur vatandaşlarımıza doğrudan maddi yardım yapmayı düşünüyor musunuz?
Sel felaketinden zarar gören Mersinli çiftçilerimizin ve esnafımızın devletin herhangi bir kurumuna olan borçlarını faizsiz olarak ötelemeyi düşünüyor musunuz?
Sel felaketinde yaşamını yitirenlere yönelik olarak ne gibi yardımlar planlanmıştır?
Doğal afetlerden korunmak ve gerektiğinde yaraların hızlıca sarılmasını sağlamak üzere Mersin’e yapılacak olan yatırımları arttırmayı düşünüyor musunuz?” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA