TEDAŞ: “SON YILLARIN EN AĞIR KIŞI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEDAŞ: “SON YILLARIN EN AĞIR KIŞI”


 

Mersin’de düzenli hale gelen elektrik kesintilerine tepkiler artarken, Toroslar EDAŞ, son yılların en ağır kış şartlarının yaşandığı Mersin’de kesintisiz enerji için mücadeleyi sürdürdüğünü açıkladı.

Mersin’de yaşanan olumsuz hava koşulları ve afet durumunun ardından enerji hatlarında meydana gelen arızalar bölgede elektrik kesintileri yaşanmasına neden oluyor. Zorlu kış şartlarında yoğun bir çalışma yürüten Toroslar EDAŞ, bölgede kesintisiz enerjiyi sağlayabilmek için ekip sayılarını artırırken vardiya sistemi olmaksızın 24 saat arızalara müdahale etmeye devam ediyor. 

SON YILLARIN EN AĞIR KIŞI
Toroslar Bölgesi son yılların en ağır kış mevsimini yaşıyor. Aşırı kar yağışının ardından gelen sel felaketiyle ve yaşanan hava muhalefeti, iletim tellerinin ve direklerinin olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. Kar yağışı ile birlikte etkili olan şiddetli fırtına ve sel felaketi, bölgede çok sayıda elektrik direğinin devrilmesine ya da eğilmesine yol açıyor. Çoğu bölgede, karlar altında kalan ve kapanan yollar ise ekiplerin iletim hatlarına ulaşmak için dondurucu soğukta büyük bir çaba göstermesini gerektiriyor. Kar yağışının durduğu bölgelerde meydana gelen yoğun kar kütlelerini aşmak kolay olmuyor. Toroslar EDAŞ ekipleri, yerel yönetimlerin ve halkın desteği ile kapanan yolları aşarak arızaları gidermek için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

ARIZALAR HIZLA GİDERİLİYOR
Mersin ili genelinde devrilen 2.500 direk sebebiyle enerjisiz kalan 1.871 trafoya enerji akışının sağlanabilmesi için seferber olan Toroslar EDAŞ ekipleri, alternatif besleme kanallarını devreye alarak arızaların hızla giderilmesi için çalışıyor. İlk etapta enerjisiz trafo sayısını 805’e düşüren ekipler öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru taşıyan iletken kopmalarına öncelik veriyor. Mersin’de ağırlıklı olarak Metropol, Silifke, Anamur, Mut, Erdemli ve Tarsus’ta çalışmalarını sürdüren Toroslar EDAŞ ekipleri, 4040 alçak gerilim ve orta gerilim iletken kopuğu tamiri gerçekleştirirken hasar gören 1450 alçak gerilim ve orta gerilim elektrik direğinin tamirini sağladı. Devrilen orta gerilim ve alçak gerilim direkleri yerine 575 yeni direk dikildi. Fırtına ve zorlu hava koşullarına rağmen arızaları hızla gideren Toroslar EDAŞ, bu süreçte ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içinde hizmet veriyor. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA