“PATRON KARŞIMIZA POLİSİ ÇIKARTTI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PATRON KARŞIMIZA POLİSİ ÇIKARTTI!”


 

İşçiler 3 aydır maaş alamıyor

Mersin’de özel bir hastanenin inşaatında çalışan ve 3 aydır paralarını alamayan işçiler şantiye önünde eyleme geçti. Yüklenici firma ise hakkını arayan işçilerin karşısına polisi çıkarttı. 

SONER AYDIN

Mersin merkez Mezitli’de yapımına başlanan Medical Park Hastanesi inşaatının mekanik bölümünde çalışan 30 işçi yüklenici firmadan 3 aydır paralarını alamadıkları için şantiye önünde toplandı. İşveren parasını isteyen işçilerin karşısına polisi çıkarttı. 3 aydır parasını işçiler ise işverene tepki göstererek, hakkını aradıklarını belirtti.  

“HAKKIMIZI İSTEMEYE GELDİK”
Yüklenici firmadan 3 aydır paralarını alamadıklarını için yaklaşık 15 gündür iş bırakan C.Y isimli işçi, işverenin paralarını vermemek için kendilerini sürekli oyaladığını söyledi. İşverenden paralarını istediklerinde karşılarına polisin çıkartıldığını savunan işçi, “Biz hakkımızı istemeye geldik, işveren bizi şantiye önünden uzaklaştırması için polis çağırmış. Bütün bölümlerde sıkıntı var. Hepimizin bakmak zorunda olduğu ailesi var, çocukları var. Biz bu inşaatta 3 ay çalıştık paramızı istiyoruz” dedi.

“EVİMİZİN KİRASINI ÖDEMİYORUZ”
Parasını alamayan işçilerden A.İ. isimli işçi ise işveren tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü. “Çocuğumuza bez alamıyoruz, süt alamıyoruz” diyen işçi, “Evimizin kirasını veremiyoruz, faturalarımız birikti. Bakkala, manava borcum var. Kredi çektim ödeyemiyorum, bankalar her gün arıyor. Buraya girerken maaşımız 3 bin 500 TL maaşımız var ama işveren asgari ücret üzerinden gösteriyor. Yetkililere sesleniyoruz. Sesimizi duyun” ifadelerini kullandı. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA