“AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN”


 

Mersin’de sel felaketinden mağdur olan bir diğer taraf ise çiftçiler ile hayvan üreticileri oldu! Üreticiler yetkililerden kent genelinin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

SONER AYDIN

Geçtiğimiz günlerde Mut, Erdemli, Silifke ilçelerinde fırtınadan dolayı zarara uğrayan üreticiler bu defa kar, yağmur ve beraberinde gelen sel felaketinden mağdur oldu. 
Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, tüm Mersin halkına geçmiş olsun dileklerinde bulanarak, kentin çok büyük bir felaket atlattığını söyledi. Ancak alınan tedbirlerin yetersiz kalması can kaybı olmasa da ciddi oranda maddi zararın ortaya çıktığını belirten Gökçel, özellikle çiftçilerin kayıplarının büyük olduğunu dile getirdi. 

 

ZARAR BÜYÜK
Zarar gören bölgelerin tespiti için kent genelinde hasar tespit çalışmalarına başladıklarını açıklayan Başkan Gökçel, “Hemen hemen kentin tüm noktasından ciddi hasar bilgileri almaktayız. Ekili alanlar sular altında kaldı, seralar yıkıldı, ürünler telef oldu. Sel felaketinden dolayı mağdur olan çiftçilerin zararının tespit edilmesinin ardından bölgenin afet bölgesi ilan edilip tespit edilen zararların karşılanması izin çalışmalara başladık. Üreticilerimizin bu konuda bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz. Yapılması gerekenlerin takipçisi olacağız” diye konuştu.

HAYVANCILAR ZORDA
Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Mehmet Akdoğan da, gerek günlerdir devam eden kar yağışı, gerekse de yağmur ve fırtına nedeniyle hayvancılık ile uğraşan vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Hasarın çok büyük olduğunu öğrendiklerini belirten Başkan Akdoğan, suların çekilmesinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını dile getirdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA