Çocuklarımızın ölmemesi için donör olun! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuklarımızın ölmemesi için donör olun!


 

Kanserle 9 yaşında tanıştı ama yenmeyi başardı! Ama insafsız hastalık 14 yaşında yeniden yakasına yapıştı! Şimdi hayata tutunmak için kök hücre bağışı bekliyor!

Mehmet Nabi Batuk

Kan kanseriyle 9 yaşında tanışan ve minik bedeni ile bu hastalığa karşı verdiği savaşı kazanan Mersinli kız çocuğu, hastalığının 14 yaşındayken tekrar nüksetmesi nedeniyle zor günler yaşıyor. Kendisine uygun ilik bulunamadığı için kan değerleri sürekli düşen minik kız çocuğu’nun tedavisine Adana’da devam edilirken beyaz kan lösemi hastalığına yakalanan çocuklar için büyük önem taşıyor.

Lösemili kız çocuğunun ve ailesinin ismini psikolojik travmalar yaratması riski ile yayınlamıyoruz. Fakat sık sık lösemili kız çocuğu ve ailesi ile görüşen Mersin Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akar Tülücü, ailenin ekonomik sorunun çok fazla olmadığını ve lösemili kızın en büyük ihtiyacının beyaz kaz takviyesi ve kemik iliği olduğunu vurguladı.

“EKONOMİK OLARAK DA YAPABİLECEKLERİ BİR ŞEYDE YOK”

Söz konusu ailenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve lösemili kız çocuğunun psikolojik olarak etkilenmemesi için ailenin ismini veremeyeceğini belirterek sözlerine başlayan Tülücü, lösemili kız çocuğunun çok hassas çok narin bir süreçten geçtiğini anlattı. Tülücü: “Kızımız Mersinli ve 14 yaşındadır. Daha önceden yakalandığı kan kanserini dokuz yaşında atlatıyor. Ancak beş yıl sonra kan kanseri tekrarlıyor. Çocuğumuz şuanda Adana’da bir hastanede tedavi altında bulunuyor. Şuan için bu kızımız için sadece beyaz kan ihtiyacını temin edebiliyoruz. İki günde bir 400 milim beyaz kana ihtiyacı var. Kızımızın anne ve babası öğretmendir ve Mersinde yaşıyorlar. Çok büyük ekonomik sıkıntıları bulunmuyor. Ekonomik olarak da yapabilecekleri bir şeyde yok zaten. Yapabilecekleri tek şey beyaz uygun ilik bulunana kadar beyaz kanı temin etmek” dedi.

“ANCAK İLİK BAĞIŞLARIYLA BU ÇOCUKLARI KURTARABİLİYORUZ”

En büyük amaçlarından birinin kök hücre ve kan bağışının artırılması olduğunu ifade eden Tülücü, “Kızılay’a bağlı çalışan Türkkök diye bir kurumumuz var. Bu kurumumuz kemik iliği ve gönüllü vericiye ait doku grubunun antijenik bilgilerini depoluyor. Ancak buraya yapılan ilik bağışlarıyla bu çocukları kurtarabiliyoruz. İlik bulunana kadar geçen sürede ise çocukların kan değerlerinin düşmesi nedeniyle düzenli olarak beyaz kan takviyesinin yapılması gerekiyor. Lösemili çocuklara verilecek en büyük destek uygun ilik ve beyaz kanın temin edilmesini sağlamaktır. Ve bu beyaz kanın taze olması gerekiyor”.

“BU BAĞIŞLAR KİŞİYE AĞIR BİR YÜK GETİRMİYOR”

Oda olarak lösemili çocuklara destek olabilmek adına Kızılay’a bağlı Türkkök’e başvuran gönüllü donör sayısını artırmaya çalıştıklarını söyleyen Tülücü, “Çünkü Mersinli bu kız çocuğumuz gibi bu hastalıkla uğraşan dünyada binlerce çocuk var.  Bizimde bu çocuklara destek olabilmek için çalışma yapmamız gerektiğine inandık. Üniversite öğrencileri üzerinden bir kampanyamız var ancak kampüste sınav döneminde olunduğu için ara verdik. Bu kampanya ile sadece Mersinli kızımız için değil Türkiye’deki hasta çocuklarımız adına gönüllü donör sayılarımızı artırmamız lazım. Bu bağışlar kişiye ağır bir yük getirmiyor. Biz oda olarak sınavlardan sonra üniversite öğrencilerine dönük olarak yaptıkları bağışlar karşılığında küçük hediyeler vererek burada bir farkındalık kampanyası başlatmak istiyoruz. Bununla üniversiteli gençlerimizin gönüllü bir donör olmasını sağlayacağız. 8 – 10 Ocak gibi bu çalışmalara başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.  

Çocuklar yaşam mücadelesi veriyor. Biz eğitim almış insanlar olarak bu yaşam mücadelesinde çocuklarımızın yanında olmak istiyoruz. Bu hastalık kendi ailelerimizden birilerinin de başına gelebilir. O yüzden Mersinli vatandaşlarından kan bağışında bulunmalarını istiyorum. Tüm insanlardan insanlık adına destek bekliyoruz.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA