Büyük ödül ‘Zaferin Billur Ufukları’na… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyük ödül ‘Zaferin Billur Ufukları’na…


 

Türkiye’nin birçok ilinden ve Mersin’den eserlerin katıldığı ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu şiir yarışmasını; ‘Zaferin Billur Ufukları’ şiiri ile Denizli’den Saltuk Buğra Bıçak kazandı.

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 95’inci Yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisini organize ettiği ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu şiir yarışması sonuçlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte organize edilen ve bu yıl da Türkiye’nin birçok ilinden yarışmacının katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

“MERSİN’İN KURTULUŞU, TÜRKİYE ÇAPINDA İLGİ GÖRDÜ

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül takdimi öncesinde bir konuşma yapan MEYAD (Mersin Yazarlar Derneği) Başkanı Rüştü Aydın; Mersin’in düşman işgalinden kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan şiir yarışmasına katkı sunmasından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da bu yıl ikincisini organize ettikleri yarışmanın Türkiye çapında ilgi görmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu organizasyonda Mersin Yazarlar Derneği’nin önemli katkıları ve gayretleri olduğunu söyledi.

“BU YARIŞMA İLE MÜCADELE RUHU YENİ NESİLLERE AKTARILIYOR”

Yazmayı seven, düşünen, hayal kuran kişilerin önünü açarak destek verdikleri ve okuma ve yazma alışkanlığının kazandırılmasına katkı sundukları için Mersin Yazarlar Derneği’ne teşekkür eden Başkan Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir yarışmasında dereceye giren yarışmacıları da kutladı. Başkan Tuna: “Üye sayıları her geçen gün daha da artan Mersin Yazarlar Derneğimize her türlü katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yazanı ve okuyanı çok olan milletlerden hiçbir zaman zarar gelmez. Okuma ve yazma bir toplumun kültür seviyesinin en önemli ölçüm kriterlerindendir .Biz de Toroslar Belediyesi olarak MEYAD’ın önderliğinde 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir yarışmasını düzenledik. Sadece Mersin’de değil ülke geneline yayılan bu yarışma ile amacımız mücadele ruhunu çağrıştıran şiirler ile kurtuluş anını yeni nesillere aktarmaktır. Yarışmanın gerçekleşmesinde bize destek veren Mersin Yazarlar Derneği Başkanımız Sayın Rüştü Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere jüri üyelerimize ve yarışmaya katılan tüm şair adaylarımıza teşekkür ediyorum. Allah, yollarını bahtlarını açık eylesin” dedi.

EN GÜZEL ŞİİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından; Türkiye’nin birçok ilinden ve Mersin’in ilçelerin eserlerin katıldığı şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmada birinciliği; Zaferin Billur Ufukları şiiri ile Denizli’den Saltuk Buğra Bıçak elde ederken, ikinci; Vurun Müfrezeler adlı şiiri ile Adıyaman’dan Erdal Sonuç, üçüncü ise Mersin’in Doğum günü adlı şiiri ile Erdemli’den Hebibe Ersen oldu.

Jüri üyelerine ve tüm yarışmacılara Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından teşekkür belgesi takdim edilirken, Başkan Tuna ayrıca yarışmada dereceye girenleri de tüm, yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirdi.

 Başkan Tuna, daha sonra MEYAD üyeleri ile tüm yarışmacıları, Yunus Emre Kültür Merkezi’nin içerisinde oluşturdukları Yörük Kültür Müzesini gezdirdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA