YETENEK VAR İMKAN YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YETENEK VAR İMKAN YOK!


 

Mersin’de çok sayıda başarıya imza atan, ulusal ve uluslar arası çok sayıda ödül olan Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Adnan Aydın, okulun fiziki yetersizliğinden yakınarak, yetkililerden destek istedi.

SONER AYDIN

Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, tamamı kendilerine ait 40’ı resim ve 14 heykel olmak üzere toplamda 44 eserin yer aldığı karma heykel ve resim sergisi açtı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açılan sergiye okul idarecileri, öğrenci, öğrenci velilerinin yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergiye dair gazetemize açıklama yapan okul müdürü Adnan Aydın, okuldaki yetenekli öğrencilerin imkansızlıklar içinde çok sayıda sergi açtığını söyledi. 

“YETENEKLİ ÇOCUKLAR HEDER OLUYOR”
Mersin’in tek güzel sanatlar lisesi olarak resim alanında 4 uluslararası, 78 ulusal, 70 yerel olmak üzere toplamda 152, müzik alanında ise 1 uluslararası, 1 ulusal, 2 yerel ödül alan okulun öğrencileri destek bekliyor. Okulun yetenekle öğrenci aldığını ve çok sayıda yetenekli öğrencilere sahip oldukları bilgisini veren müdür Aydın, okulda resim ve müzik olmak üzere iki bölümün olduğunu söyledi. Okulda yetenekli öğrenci ve eğitimcilerin yer aldığını dile getiren Aydın, ülkeye yetenekli sanatçılar sunmak için çalışma içersinde olduklarını kaydetti. Ülkemizde güzel sanatlar lisesinin öneminin tam anlamıyla anlaşılmadığını ifade eden Aydın, “Bu yüzden çok yetenekli çocuklarımız heder olup gidiyor” diye sitem etti. 

“SANATA VE SANATÇIYA YETERLİ DESTEK VERİLMİYOR”
Ülkemizde sanata ve sanatçıya yeterli desteğin verilmediğini vurgulayan Aydın, “Mersin sanat açısından aktif olması gereken bir şehir ama ne yazık ki yeterli destek bulamıyoruz. Hem sergi açmada hem konserlere giderken çok sıkıntı çekiyoruz. Mersin’i yanımızda görürsek çok daha güzel çalışmalar ortaya koyacağımıza inanıyorum. En büyük sıkıntımız müzik bölümünde. Konserlere giderken araç sıkıntısı yaşıyoruz. Bir aracımızın bulunması gerekiyor. Çocukların çalıştığı enstrümanlar yetersiz. Örneğin 10 tane piyano ihtiyacımız var. Resim bölümünde ise tuval olsun, boya olsun, kağıt olsun öğrencilere pahalı geliyor” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN MADDİ DURUMU YETERSİZ, DESTEK LAZIM”
Öğrencilerin birçoğunun maddi durumunun iyi olmadığını, alım güçlerinin düşük olduğunu aktaran Aydın, “Biz öğrencilerimizi sınavla alıyoruz. Maddi durumlarına bakmıyoruz. Gelen öğrencilerimiz yüzde 60’ı 70’i yoksul ailelerin çocukları. Örneğin, çocuk resmi, müziği seviyor okulumuza geliyor gerçekten çok yetenekli ama onun cevherini ortaya çıkartabilmemiz için önüne imkan koymamız gerekiyor. Okulumuzun para toplama uygulaması yok sadece hayırseverlerin desteği ve devletimizin desteği var. Onu da belli yerlere harcamak zordayız. Halbuki bu çocukların başta boya, tuval, enstrüman olmak üzere çok sayıda eksiği var ve bu çocuklara destek verilirse yetenekleri ortaya çıkacaktır. Çocuk kağıdı dahi kullanırken hesaplı kullanmak zorunda kalıyor. Ailesine daha fazla yük olmamak için elinden geleni yapıyor. Biz de o yüzden çocuklara fazla yüklenemiyoruz. Maddi durumu iyi olan çocuk hiç yok denecek kadar az” şeklinde. 

“OKUL HARİKA AMA İÇİ BOŞ”
Okul olarak hedeflerinin Türkiye’de “model okul” olmak olduğunu kaydeden Aydın şunları söyledi: “Çok güzel bir okulumuz var. Bina harika ama içi dolu değil. Piyano odası var ama içinde piyano yok. 10 tane piyanomuzun olması lazım. Model okul olabilmemiz için resim atölyemizin her açıdan yeterli olması lazım. Resim atölyesinin dolaplarını, şövalyelerini (ayaklı resim çerçevesi) biz tamir ediyoruz. Basına da çok ihtiyacımız var onlara da çok görev düşüyor. Bize bu güne kadar destek veren basın çalışanlarına da çok teşekkür ediyoruz.”

“DEĞERLERİMİZİ YAVAŞ YAVAŞ KAYBEDİYORUZ”
Sergide en fazla ilgi gören Atatürk portresini çizen resim öğrencisi Umut Adal ise değerlerimizi yavaş yavaş kaybettiğimizin altını çizdi. İnsanlara bunu sanatla anlatmak istediğini vurgulayan Adal, “İnsanların bu resme bakınca Atatürk’ü hatırlamalarını istedim. İnsanlar Atatürk’ün yapılmamış bir şeyini görmek istiyorlar.  Okulumuzda Atatürk’ü çalışan insan sayısı çok az. Bu tür sanat galerilerinde, etkinliklerde insanlar Atatürk’ü görünce hoşnut oluyor. Çünkü bazı resimler vardır soyuttur ama Atatürk gibi idol olmuş insanlar her zaman daha fazla dikkat çekiyor” diye belirtti.

HEDEFLERİ BÜYÜK, İMKANLARI DÜŞÜK
Hedefinin Türkiye’de sanatı gerçek anlamına kavuşturmak olduğunu belirten Adal, “Bunu tek başıma yapamam ama arkadaşlarımın da katkısı ile başarabilirim. Tabi ki ilk hedefim okulumuzun adını duyurmak. İkinci olarak da kendimi geliştirip global olmak istiyorum. Okulda hepimizin maddi durumu iyi değil. Çoğumuz memur çocuğuyuz. Bizim belli materyallere ihtiyacımız var ama okulda bunlar sınırlı sayıda. Belli ödenekler alıyoruz ama yetmiyor. Okulumuz çok büyük ama imkanlarımız çok küçük. Biz şövalyelerimizi bile kendimiz tamir ediyoruz. Bunlar pahalı malzemeler. Haftada 20 saat resim dersi alıyoruz. Dersleri tamamlamak için çok sayıda materyale ihtiyacımız var. Bazen yeterli olmuyor. Elimizde ki imkanlarla resim yapmaya çalışıyoruz” diyerek yetkililerden destek istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA