ANTİKKENT SPOR VE AKTİVİTE ALANI OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANTİKKENT SPOR VE AKTİVİTE ALANI OLDU


 

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen SoliPompeiopolis Sütunlu Caddesi açılışı gerçekleştirildi.

Bisiklet ve yürüyüş yolunun yanı sıra çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılabileceği SoliPompeiopolis Sütunlu Caddesi açılışına yağmurlu havaya rağmen yoğun ilgi gösterildi.

Dünya kültür değerleri arasında en önemli yerlerden birisi olan SoliPompeiopolis’in yanında bulunan bakımsız bölge spor, yürüyüş bisiklet yoluve çeşitli kültürel aktivitelerin yapılabileceği nimi bir sahnenin de yer aldığı alan oldu. Tüm kamuoyunun ilgisinin SoliPompeiopolis harabelerine çekmek amacıyla hazırlanan SoliPompeiopolis Sütunlu Caddesi vatandaşların 24 saat kullanabileceği ve çok sayıda aktiveyi gerçekleştirebileceği bir yer olacak.
Mezitli Belediyesi tarafından yapılan SoliPompeiopolis Sütunlu Caddesi açılışı yağan yağmura rağmen yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konuklara bölgenin tarihi değerleri hakkında bilgi verilen, Mezitli Belediyesi’nin desteği ile Tarihçi Yazar Semihi Vural tarafından yazılan SoliPompeiopolis kitabı da hediye edildi.

YAŞAYARAK VAROLACAK
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımız, Mersin’de ilk kez bir yanda portakal bahçelerinin sunduğu o eşsiz güzellik diğer yanda dünyanın en önemli tarihi zenginliklerinden biri olan yerde spor yapma ve kültürel aktiviteler yapma imkanı bulacaklar. Burasının 24 saat boyunca kullanımı adına her türlü düzenlemeyi gerçekleştirebileceğiz. Gençlerimizin yetenekleri sergileyeceği düzenlemelerin yanı sıra önümüzdeki günlerde kadınlarımızın el emeğinin değerlendirecek hale getireceğiz” dedi.
Bu tür değerlere sahip çıkmanın bir devlet politikası haline getirilmesi gerektiğine değinen Tarhan, “Sütunların yanında bulunan portakal bahçesinin altında kalmış olan dünyanın en büyük astroloğu ve filozofu Aratos’un mezarı var ama yeryüzüne çıkarılabilmiş değiliz. Bu da maalesef bu tür değerlere devlet olarak gereken değeri vermediğimizin açık göstergesi” şeklinde konuştu.
SoliPompeiopolis Sütunlu Caddesi’nin tanıtılmasının aynı zamanda Mersin’inin ve Mezitli’nin tanıtımı anlamına geldiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, tüm vatandaşın bu alanı kullanmalarını istedi.
Mezitli Belediyesi tarafından bastırılan SoliPompeiopolis kitabını da tanıtan Başkan Tarhan, “Bu günün başka bir özelliği ise SoliPompeiepolis’in kitabının ilk kez tanıtıyor olmamız. Pek çok tarihi ve kültürel kitapları kültür hazinemize kavuşturan değerli arkadaşımız Semihi Vural’ın yazdığı SoliPompeiepolis kitabı şimdiye kadar bilmediğimiz pek çok konudan haberdar olmamızın önünü açacak” dedi.
SoliPompeiopolis Sütunlu Caddesi’nin hayata geçirilmesinde katkıları bulunan projeyi hazırlayan Yüksek Mimar Sema Uğurlu, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Esra Şahin Burat ve SoliPompeiopolis kitabını yazan Semihi Vural’a teşekkürlerini sunan Başkan Tarhan yapılan törenin ardından konuklarla birlikte SoliPompeiopolis Sütunlu Caddesi üzerinde düzenleme yapılan yerleri konuklarla gezdi. (bültendir)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA