“YALNIZCA BARIŞA TARAFIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YALNIZCA BARIŞA TARAFIZ”


 

60 ülkede birden açılan “Yalnızca Barışa Tarafız” Sergisi Mersin Üniversitesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

GİZEM EKİCİ 

Geçen yıl Deniz Müzesi’nde Mersinlilerin beğenisine sunulan“Yalnızca Barışa Tarafız Sergisi” bu yıl 60 ülkede eş zamanlı olarak Mersin Üniversitesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından Uluslararası Yalnızca Barışa Tarafız Kültür ve Sanat Derneği iş birliğiyle Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi’nde düzenlenen etkinliğe ilgi yoğun oldu. 

“TRAVMATİK ORTAMDA, SANATA DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR”
Sergi ile ilgili açıklamalarda bulanan MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Nurseren Tor, sergide 50’den fazla eserin sergilendiğini belirtti. Sergiyi, öğrencilerin ana yapıtlarını yapmaları için ön çalışma seferberliği olarak da tanımlayan Prof. Tor “Savaşın yaşandığı, tanık olunduğu bu zorlu süreçte ve travmatik ortamda, sanata daha çok ihtiyaç var. 2016 yılını bu sergiyle noktalamak istedik” dedi.
Sergide, Şamanizm ile ilgili çalışması olan yüksek lisans öğrencisi Melike Özkan, serginin heyecan verici olduğunu ifade ederek barış temalı olmasının da ayrıca önemli olduğuna dikkat çekti.
Yüksek lisans öğrencisi Zeynep Erdoğan da sergide kendi oto portre çalışmasını kullandığını belirtti ve insanların kendi benliklerini tanımadan yaşamı ve doğayı anlayamayacaklarını düşündüğünü dile getirdi.  
Heykel Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Halil İbrahim Küçükbozdöl ise sergi sürecinin önemli bir deneyim olduğunu söyleyerek sergi için yaklaşık 10 bin nokta kullanarak yaptığı 6 saatte tamamladığı noktalama çalışmasını seçtiğini belitti.
Desen ve eskiz çalışmalarının yer aldığı “Yalnızca Barışa Tarafız” adlı sergide; Resim Bölümü’nden Prof. Nurseren Tor, Yrd. Doç. Hüseyin Sönmez ve Öğr. Gör. Aynur Sinan; Tekstil Bölümü’nden Yrd. Doç. Özge Usluca ve Öğr. Gör. Handan Demir, Seramik Bölümü’nden Öğr. Gör. Arzu Çevik’in yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Beyza Daşlı, Büşra Şimşek, Esra Oktay, Ebru Özdemir, Yusuf Şen, Halil İbrahim Küçükbozdöl, Melike Özkan, Meltem Topal, Müjde Akın, Osman Küçükbozdöl, Özlem Demir, Ruken Manaz, Mehmet Salih Elçi, Sebehat Renkli, Seren Çam, Velat Toprak, Çağdaş Demirci, Evrim Doğru, Emrah Akkayüz, Yelda Gezicioğlu, Zeynep Erdoğan ve Zeynep Nur Öztürk’ün çalışmaları yer aldı.
Prof. Nurseren Tor’un organizetörlüğünde ve Vedat Çalık’ın küratörlüğünde düzenlenen sergi 25 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA