Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atandı


 

Mersin’de merkez ilçe HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atandı. İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, polis eşliğinde geldiği belediye binasında yönetimi devraldı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta başında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve yakalama kararı ile aranan HDP'li Fazıl Türk'ün Belediye Başkanı olduğu Akdeniz Belediyesi'ne, İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı. Kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, bugün polis eşliğinde geldiği belediye binasında, Başkanvekili Bedrettin Gündeş'ten yönetimi devraldı. Binada polisin aramaları sürerken, çevik kuvvet polisleri, zırhlı araç desteğinde çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Geçtiğimiz hafta başında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 139 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, bu kişilerden HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ile ilçe başkanları, yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 94 kişi yakalanmıştı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un 15 Aralık’ta verdiği bilgiye göre, başkan vekilleri dahil DBP’li 62 belediye eş başkanı tutuklu, 43 belediyeye ise kayyum atandı. Akdeniz Belediyesi’yle birlikte bu sayı 44’e yükseldi.

Görevden alınan belediye eş başkan sayısı 57 olurken, 10 belediye eş başkanı halen gözaltında. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA