“Emanete sahip çıkalım” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Emanete sahip çıkalım”


 

Mersin’in tek yürek olduğu 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 95’inci yıldönümünde organize edilecek ‘Kuvva-i Milliye Yürüyüşü ve Etkinlikleri’ öncesinde Başkan Tuna’dan halka destek çağrısı geldi.

GİZEM EKİCİ

Türkiye zor günlerden geçerken Mersin, 3 Ocak düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümünde birlik ve beraberlik emanetine sahip çıkmak için sokağa çıkacak. 

Toroslar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü ve Etkinlikleri’ öncesinde Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

3 Ocak programını kamuoyuyla paylaşılan toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, Mersin Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı (MEYAD) Rüştü Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve basın mensupları katıldı.

“SİYASET YOK, BİRLİK-BERABERLİK VAR”
Konuşmasına; Kayseri’de ki saldırıyı kınayarak başlayan Başkan Tuna, saldırıda şehit olan askerlere Alah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
Özellikle yeni yetişen nesillere tarih şuurunu unutturmamak amacıyla Kurtuluş Günü programını çok önemsediklerini ifade eden Başkan Hamit Tuna, 3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nün Mersin’e sahip çıkma noktasında önemli bir sembol olduğunu ifade etti.
Yürüyüşün siyaseti olmadığını, sadece 2005 yılında başlattıkları organizasyon ile milletin kendi bayramına sahip çıktığını vurgulayan Başkan Tuna: “Anadolu coğrafyasında bin yıldır kardeşçe yaşadığımız birlik ve beraberliğimizin devam etmesi için bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu değerlerimiz; dilimiz, Ay Yıldızlı Bayrağımız, Tarih Şuurumuz, Milli Kültürümüz, Misak-i Milli sınırları içerisinde çizilmiş vatan toprağımız, bu milletin ortak paydası, ortak değerleridir. Bu değerleri kaybettiğimiz anda millet olma özelliğini de kaybetmiş oluruz.İşte biz de bu değerlerimizi yaşatmak için milli ve manevi etkinliklerimize önem veriyoruz.Dereler ırmaklara, ırmaklar nehirlerle, nehirler nasıl ki denizlere taşar ise Kuvva-i Milliye Anıtı’ndan başlayan o muhteşem yürüyüşümüz Cumhuriyet Alanına kadar akacaktır. Bu, milletin değerine ve Atalarına sahip çıkmasıdır. Bu etkinliğimiz ile aynı zamanda 3 Ocak’ı genç neslin belleklerine taşımak ve toprakların kolay vatanlaştırılmadığını göstermek istiyoruz. 3 Ocak Zafer Yürüyüşü; bu milletin ortak paydasını paylaşan herkesin katkı sunduğu o muhteşem fotoğraf karesinde yer aldığı sadece Mersin’in değil ulusal bazda da tüm Türkiye’nin takip ettiği bir organizasyondur.Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nü; 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu temalı Şiir ve Fotoğraf Yarışmaları, Kurumlar Arası Futbol Turnuvası finali ve Cirit gösterisi etkinlikleri ile taçlandıracağız” dedi.
Başkan Tuna, tüm basın mensuplarını ve Mersin halkını; 3 Ocak 2017 Salı günü saat:08.00’de Toroslar İlçesi Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayacak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’ne davet etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA