OTOGAR İHALESİ İPTAL EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTOGAR İHALESİ İPTAL EDİLDİ!


 

Başkan Kocamaz, “İhale iptal edildi. Yeni bir süreç başlıyor. İş yerlerini teker, teker kiraya vereceğiz” dedi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin’de dönemin belediye başkanı Macit Özcan tarafından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile 2012’de temeli atılan ve açılışı 2015’de MHP’li Burhanettin Kocamaz tarafından yapılan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) kriz sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllığı 20 milyon liradan 3 yıllığına Şimşek Grup’a kiralanan otogarda büyük sıkıntılar yaşanmış, bazı firmalar kira fiyatlarını yüksek bularak otogara girmek istememişti. Otogar esnafı ve işletmeci Şimşek Grup’un anlaşmasının ardından esnaf otogara giriş yaptı ancak bu defa Belediyenin açmış olduğu dava nedeniyle Danıştay ihaleyi iptal etti ve yeniden ihaleye çıkılacak. Ancak belediye aynı sıkıntıları yaşamamak için bu defa iş yerlerini tek tek kiraya verecek. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Dün Danıştay 2 yıl önce, ihale yapıldığı dönemde yapılan bir itirazı değerlendirmiş ve bu otogar ihalesini iptal etmiş. Şimdi süreç yeniden başlıyor. Artık bundan sonra sütten dilimiz yandı yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Bu iş yerlerini teker teker kiralayacağız. Bir daha da böyle bir olayla karşılaşmak istemiyoruz” diyerek yeniden ihaleye çıkacakları bilgisini verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA