AKDENİZ BELEDİYESİ’NE DESTEK ZİYARETLERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ’NE DESTEK ZİYARETLERİ


 

Mersin’de, aralarında Akdeniz Belediyesi Meclis üyeleri ve çalışanlarının da olduğu 100’ü aşkın kişinin gözaltına alınmasına tepkiler sürerken, HDP ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden belediyeye destek ve dayanışma ziyaretleri de devam ediyor.

Aralarında HDP MYK üyesi Asiye Kolçak, HDP PM üyesi Cemal Coşgun, HDP Toroslar İlçe Başkanı İsa Kurt, DİSK, Mersin 7 Renk LGBTİ Dayanışma Derneği, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin olduğu heyet belediyeyi ziyaret ederek, gözaltılara tepki gösterdi, dayanışma mesajlarını iletti.

Konukları karşılayan Akdeniz Belediyesi Başkanvekili Mehmet Şevluğ ile Meclis üyeleri Canan Yüce ve Faik Eroğlu, ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Başkanvekili Mehmet Şevluğ, haksızlık ve hukuksuzluğun alabildiğine yaşandığı böylesi zorlu günlerde halkın ve demokratik kitle örgütlerinin göstereceği birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini vurguladı.

Milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye çalışanlarına yönelik gözaltı ve tutuklama furyasına tepki gösteren HDP MYK üyesi Asiye Kolçak ise, zamana yayılan psikolojik bir savaş; çaresizliği ve çözümsüzlüğü dayatan uygulamalarla karşı karşıya kalındığını söyledi. Kolçak, "Aslında tam da bu noktada dik durmamız gerekiyor. Demokrasi, özgürlükler ve barış mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz. Her türlü demokratik ve yasal hakkımızdan vazgeçmemiz isteniyor. Akademisyenlerin, gazetecilerin susturulmasının, tutuklanmasının hukuki, meşru bir dayanağı var mı? Bunları OHAL'e dayanıp yapıyorlar. Peki OHAL'in kanuni bir dayanağı var mı? OHAL, demokrasinin askıya alınması mıdır? Toplumun tümden susturulması mıdır? Fransa'daki OHAL örneğini veriyorlar. Ama bakın orada akademisyenlere, gazeteciler, avukatlar susturuldu mu? Hayır" şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyesi'nin özerklik ilan etmediğini ve Mersin'de hendekler kazılmadığını vurgulayan HDP MYK Üyesi Asiye Kolçak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece Kürtler ve muhalif güçler değil, bütün toplum, bu ve benzeri soruları sormalıdır. Gerçekten aklı, izanı ve vicdanı olan, Türkiye'nin uçuruma sürüklenmesini istemeyen aydınların, akademisyenlerin, gazetecilerin bunu yüksek sesle ifade etmesi lazım. Demek ki bu bir kılıftır. Minareyi çalan, kılıfı hazırlar misali... Eş Başkanlarımız, vekillerimiz, belediye başkanlarımız, demokratik siyasetin dışına itiliyor. Aslında bunun Türkiye'de infiale yol açması gerekir. Bu bir HDP'yi savunmak için HDP'li olmak, Kürt olmak gerekmez. Hukuka biraz saygılı olmak, akıl ve vicdan sahibi olmak yetiyor. Fakat biz biliyoruz ki bu durum, Başkanlığa giden yolda bir yol temizliğidir. Mücadelemizde haklıyız, hakkımızı koruyacağız, sinmeyeceğiz, susmayacağız. Toplumların, halkların geleceği için en karanlık zamanlarda bile aydınlığı savunmak lazım." MYK üyesi Kolçak, önümüzdeki günlerde partili milletvekilleri ile birlikte Akdeniz Belediyesi'ni ve parti teşkilatlarını ziyaret etmeye devam edeceklerini de dile getirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA