“ARTIK YETER!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ARTIK YETER!”


 

CHP İl Başkanı Özyiğit, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısına ve ardından Mersin de dün sabah saatlerinde başlayan operasyonlara tepki gösterdi. Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Özyiğit, “Artık yeter. Babalar çocuklarını boynu bükük toprağa veriyorlar” dedi.

SONER AYDIN
 
Önceki gün İstanbul’da meydana gelen bombalı saldırılara tepkiler giderek artıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, il binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile terör saldırısına tepki gösterdi. Özyiğit, çözümün demokratik koşullarda ve toplumsal uzlaşı ile gerçekleşecek anayasayla mümkün olduğunu vurguladı.

“BABALAR ÇOCUKLARINI BOYNU BÜKÜK TOPRAĞA VERİYOR”
Ülkenin mal ve can güvenliğini sağlamak için görev yapan kamu emekçilerinin, hiç bir şeyden habersiz yurttaşlarımız hedefi alındığını kaydeden Özyiğit, “Babalarının tabutlarının yanında çocukları, eşleri, daha çok da babalar, analar çocuklarının tabutlarının yanında. Ve bu ülkede artık babalar çocuklarını boynu bükük olarak toprağa veriyorlar. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları haftasında bu saldırısının gerçekleşmesi, terörist ve karanlık güçlerin, insanlıktan, ahlaktan ve vicdani sorumluluktan uzak, canice bir ruh haline sahip olduklarını gösteriyor. Ülkenin mal ve can güvenliğini sağlamak için görev yapan kamu emekçileri, hiç bir şeyden habersiz yurttaşlarımız terörün hedefi olmuşlardır. Ülkenin bugünkü geldiği durum adeta yangın yerine, can ve mal güvenliğinin olmadığı alana dönmüştür. ‘Bizden değil yok olsun, benim gibi düşünmüyor kahrolsun’ düşünce ve anlayışı, karşılıklı nefreti, hasetliği ve toplumsal ayrışmayı beraberinde getiriyor. Bu politikalar, ülkenin, birliğine, bütünlüğüne, huzur ve barış ortamında yaşamamıza zarar veriyor.

“ÇÖZÜM DEMOKRATİK ANAYASA İLE MÜMKÜN”
“Bu ülkeyi tüketmenize, Anadolu’nun, anaların gözyaşı ile sulanmasına, çocuklarımızın genç yaşta toprağa düşmesine, izin vermeyeceğiz” diyen Özyiğit, “Ülkemizin bu zor süreçten geçtiği bugünlerde güzel günler ancak demokratik koşullarda ve toplumsal uzlaşı ile gerçekleşecek anayasayla mümkündür. Laik, bilimsel, çağdaş eğitim, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürler, yargının bağımsızlığı, medyanın ve ifadenin özgürlüğü, demokratik parlamenter sistem, üretim, paylaşım ve emek eksenli sosyo-ekonomik politikalar ile demokrasinin tüm kural ve kurumlarıyla yaşana bilecek bir Türkiye ‘de her türlü terör ve terörizm barınamaz” diye konuştu.

“HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR”
Mersin’de sendika, meslek odakları, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve Akdeniz Belediye’sine yönelik operasyon ve gözaltılara da tepki gösteren Özyiğit, Mersin’de 100’den fazla kişinin gözaltına alındığı bilgisini verdi. Gözaltına alınan kişilerin ivedilikle ifadelerinin alınarak hukuki temelde yargılanmalarını, gözaltı sürelerinin en asgari düzeyde değerlendirilmesini, kamu vicdanı ve eşitlikçi adalet anlayışı ile yargılanmalarını beklediklerinin altını çizen Özyiğit şunları söyledi; “Hukuk bir gün herkese lazım olur. Zor günler geçiren ülkemizde her türlü terör ve terörizme karşı birlik bütünlük içerisinde adalet anlayışına bağlı olarak hukuksal zeminde ve demokratik koşullarda mücadele etmemiz zorunludur. 15 Temmuz sonrası ülkede yaşanan temel hak ve özgürlüklere, Anayasal ihlaline, hukukun üstünlüğüne yönelik OHAL gerekçesiyle yapılan uygulamalar ülkede derin acı ve sıkıntılar oluşturmaktadır. Ülkenin bütünlüğüne, demokrasinin gereği olan laik, sosyal, hukuk devletinde barış, huzur ortamında birlikte yaşamamıza karşı provokasyonlara karşı sağduyulu davranmamız bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Toplumda en büyük güveni her şeyin sonunda adil bir mahkemenin bulunabileceği inancı sağlar. Ne zulüm ne merhamet, yalnızca adalet.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA