ÇUKUROVA HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?


 

CHP Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Çukurova Havalimanı projesinin son durumunu mecliste gündeme getirerek, “Mersin halkı, havalimanına ilk uçak ne zaman inecek diye soruyor. DHMİ en geç 2019 yılı başında uçakların ineceğini söyledi. Mersinlilere verilen havalimanı sözünün takipçisi olmaya devam ede

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında Mersin kamuoyunun uzun süredir beklediği Çukurova Havalimanı’nın son durumunu gündeme getirdi.
Çukurova Havalimanı’nın temelinin 2013 yılının Mayıs ayında atıldığını ancak yüklenici firmanın iflas etmesi sonucu projenin yarım kaldığını ve ihalenin yenilendiğini hatırlatan Çamak, “Geçtiğimiz Mayıs ayında Çukurova Havalimanı için yeniden ihaleye çıkıldı. İhalede 19 şirket teklif verdi. Ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen Çukurova Havalimanı’nın akıbetiyle ilgili hükümet kanadından tatmin edici bir açıklama gelmedi. Mersin kamuoyunun endişeleri giderilmedi” dedi.

“EN GEÇ 2019 YILI BAŞINDA UÇAKLAR İNECEK”
Bütçe görüşmeleri sırasında TBMM KİT Komisyonu’nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak’a “Çukurova Havalimanı’na ilk uçak ne zaman inecek?” sorusunu yönelttiğini kaydeden Çamak, “Sayın Genel Müdür, altyapı için ihaleye çıktıklarını, ancak ihaleyi alan firma ile ilgili bazı sorunlar olduğunu ve bunu araştırdıklarını söyledi. Üstyapı için de bu ay içinde ihaleye çıkacaklarını kaydetti. En geç 2019 yılı başında ilk uçağın Çukurova Havalimanı pistlerine ineceğini söyledi.  Bütçe görüşmeleri sırasında Ulaştırma Bakanı Sayın Ahmet Arslan’a da ‘Çukurova Havalimanı’na ilk uçak ne zaman inecek’ diye sordum. Sayın Bakan da altyapı ihalesinde herhangi bir sorun olmadığını, havalimanının en kısa sürede hizmete açılacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

“MERSİNLİLER HAVALİMANINI BEKLİYOR”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak’ın verdiği bilgiler arasındaki çelişkilere dikkat çeken Çamak, “Çukurova Havalimanı Mersin’in başta turizm olmak üzere tarıma dayalı ihracatta ve lojistikte öne çıkmasını sağlayacak. Bunun için Mersin halkı, uzun süredir havalimanına ilk uçak ne zaman inecek diye soruyor. Biz de Mersinlilerin bu sorusunu ilgili bakan ve bürokratlara sorduk. Mersinlilere verilen havalimanı sözünün takipçisi olmaya devam edeceğiz. Havalimanı projesinin her aşamasını takip edeceğiz, projenin hızlandırılması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

TAŞERONLARIN KADROYA ALINMASI
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında kamuda çalışan taşeron işçilerin taleplerini de gündeme getirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na konuyu sorduklarında “Taşeron işçiler yılsonunda, en geç 2017 yılı başında kadroya alınacak” yanıtını aldıklarını belirten Çamak, “Başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli de kamuda çalışan 720 bin taşeron işçinin kadroya alınacağını ifade ettiler. Hükümetin hem seçim döneminde, hem bütçe görüşmeleri sırasında verdiği bu sözün takipçisi olacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA