“MERSİN 15 YILDIR TİYATRO SEYREDİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN 15 YILDIR TİYATRO SEYREDİYOR”


 

“ABD’nin Hollywood’u, Hindistan’ın Bollywood’u, Türkiye’nin Mersin’i olacak dediniz. Mersin 15 yıldır tiyatro seyrediyor” diyen MHP’li Baki Şimşek, AKP’ye yüklendi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; Ulaştırma Bakanlığı bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulunda söz alarak, iktidarı eleştirdi. AKP hükümetini 14 yıldır Mersin’e verilen hiç bir vaadi yerine getirmemekle eleştiren Şimşek, “Bugün HDP sıralarında oturan Dengir Fırat'ı 2002 yılında aday gösterdiniz ve Dengir Fırat Mersin'de birçok vaat verdi. Sahil Bandı projelerini vaat etti hatta Akdeniz Oyunları sırasında gelecek sporcuların burada kalacağını söyledi. 15 yıllık AKP iktidarının sonunda henüz Sahil Bandı'nın yolu bile yapılmadı. 2007 yılında Kürşat Tüzmen geldi. Sportif imajıyla ve birçok vaat verdi. ‘Mersin kazanacak, Türkiye kazanacak’ dedi ama Mersinliler Kürşat Tüzmen'in 5 yıl boyunca İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçmesinin dışında bir faaliyetini görmedi. 2011 yılında Zafer Çağlayan geldi. Yine bakanlık edasıyla birçok vaatler verdi. 5 tane serbest bölge yapılacağına, limanların, sanayinin coşacağını söyledi ve hatta ve hızını alamayarak ‘ABD'nin Hollywood'u, Hindistan'ın Bollywood'u varsa Türkiye'nin de Mersin'i olacak, buraya film setleri kuracağız’ dedi ama Mersinliler 15 yıldır tiyatro izlemeye devam ediyorlar, ne Hollywood var ne Bollywood var demişti” şeklinde konuştu

 

TARSUS’A KURULACAK ÜNİVERSİTE NE OLDU?

Tarsus Teknoloji Üniversitesinin, kanun tasarısından geri çekildiğini de anımsatan Baki Şimşek, Tarsus’a mutlaka bir  üniversite yapılması gerektiğini vurguladı. Şimşek sözlerine “1938 yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti Anamur'a liman yapmış, daha sonra o limanın bakımını bile yapamamışız, bugün Anamur Limanı kapalı. Bunun bir an önce faaliyete geçmesini bekliyoruz. Ayrıca 350 bin nüfuslu bir kentte Devlet Hastanesine insanlar yazın evlerinden vantilatör götürüyorlar. Bunun yanı sıra Seçimlerde yeni yapılacak hastane için billboard asılmış, ‘İhaleyi yaptık’ denilmişti. Ancak ortada hala hastane yok. Hastanesinin yapılacağı alan okaliptüs ormanlarıydı o ağaçları kestiniz, bugün ağaçlar yeniden büyüdü. Şu anda hastanenin oraya yapılıp yapılamayacağı bile belli değil. Tüm bunlara ek olarak Pamukluk Barajı Mersin'in kaderini değiştirecek olan bir proje. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu 2010 yılında geldi, temelini attı ve şunu söyledi: ‘13 Ekim 2013 saat 13.13'te buranın açılışını yapacağız’. Ama görünen o ki barajın 13 Ekim 2017 tarihinde bile bitmesi mümkün değil. Artık Mersin’e verdiğiniz vaatleri yerine getirmenizi bekliyoruz”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA