AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERLE ANILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERLE ANILDI


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Kültür ve Edebiyat Topluluğu tarafından “Âşık Veysel’i Anma” etkinliği düzenlendi. Halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 43’üncü yılında söyleşi ve türkülerle anıldı.

Âşık Veysel Şatıroğlu’nun oğlu Bahri Şatıroğlu ve eşi Suzan Şatıroğlu, Aşıklar; Âşık Biçare, Mustafa ve Onur Talipoğlu’nun konuk olarak katıldığı program, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programın açılışı Âşık Veysel'in hayatının anlatıldığı ve ozanın görüntülerinden oluşan sinevizyonla yapıldı. Kültür ve Edebiyat Topluluk Danışmanı ve Türk Dili Bölümü öğretim elemanı Okt. Döndü Can’ın moderatörlüğünde Bahri Şatıroğlu ve eşi Suzan Şatıroğlu’yla “Babam Âşık Veysel” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Âşık Biçare, Mustafa ve Onur Talipoğlu ise büyük halk ozanının kendi türküleriyle bir dinleti sundu.

 

“SADECE BİZİM DEĞİL, BÜTÜN KÖY HALKININ BABASIYDI VE MEMLEKET AŞIĞIYDI”

Bahri Şatıroğlu, babası Âşık Veysel’in doğumundan gözlerini kaybetmesine, sazla tanışmasından vefatına kadar merak edilen birçok konuyu ve babasıyla olan anılarını anlattı. Büyük ozanın 7 yaşından beri karanlık dünyasında halk aşığı olarak yaşadığını söyleyen Bahri Şatıroğlu, “Sadece bizim değil, bütün köy halkının babasıydı ve memleket aşığıydı” dedi. Âşık Veysel’in bir kayınbabadan çok daha ötesi olduğunu söyleyen ve büyük ozanla unutamadığı anılarını anlatan Suzan Şatıroğlu ise “Âşık Veysel, hisleriyle görebilen bir insandı. Yüzümüz asık olduğunda, ne oldu yüzünüz neden asık diye sorardı. Her işini kendi yapar, tek başına köyün içinde gezerdi. Gözü gönlü tok, kendinden önce köylüsünü düşünen bir insandı” ifadelerine yer verdi.

Program, Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çıblak Coşkun ve Okt. Döndü Can tarafından; Bahri ve Suzan Şatıroğlu, Âşık Biçare, Mustafa ve Onur Talipoğlu’na teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA