“DURAKLAR SATILAMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DURAKLAR SATILAMAZ”


 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, taksicileri duraklardaki tahsisli yerlerin devri veya satışları konusunda uyardı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sarı, odaya gelen şikâyetler üzerine taksi duraklarında plaka tahsisli yerlerin haksız ve kurallara aykırı olarak astronomik bedeller karşılığı plakasız olarak satılması konusunda büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti.

 

TAHSİS DIŞI PLAKALI ARAÇLAR YASAK!

“Duraklar şahıslara değil plakalara tahsislidir satılamaz” diyen Başkan Sarı, “Son günlerde bazı art niyetli kişilerin taksicilik yapmak isteyen vatandaşlara durakta araç plakasına tahsisli yerdeki haklarını astronomik bedeller karşılığı plakasız (araçsız) olarak sattıkları veya devrederek çok sayıda kişiyi de mağdur duruma düşürdüklerinin öğrenilmiştir. Duraklar, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın 15.03.1996/15 tarih ve sayılı kararına göre hiç kimsenin mülkü olmadığı gibi müktesep hak da sağlamamaktadır. Yani taksi durakları kişilere değil araçların plakalarına tahsislidir ve devirler plaka ile yapılması halinde geçerlidir. Şayet durak hakkıyla ilgili bir devir gerçekleştirilecekse bu da sadece plaka devri ile mümkün olabilir ve söz konusu durakta ise tahsis dışı plakalı araçlar kesinlikle çalıştırılamaz.

Ayrıca, sona doğru geldiğimiz bir çalışma ile Mersin’de taksi durak yerleri yeniden belirlenmekte olup, belirlenen bu yeni duraklar modern sistemde yapılacak ve bu duraklarda görev yapacak araçlar plakalarıyla tescillenecektir. Bu nedenle Mersin’de taksicilik yapmak isteyenlerin satış veya devir işlemlerinden önce konuyu mutlaka odamızla paylaşmaları da menfaatlerine olacaktır” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA