BU İŞBİRLİĞİ MERSİN’E KAZANDIRACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU İŞBİRLİĞİ MERSİN’E KAZANDIRACAK


 

Mersin Teknopark ile Mersin Teknoloji Transfer Ofisi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Mersin Teknopark) ile Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (Mersin TTO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Mersin Teknopark toplantı salonunda düzenlenen törene; Vali Özdemir Çakacak, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, Mersin TTO Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Ayşegül Suzan Polat ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.   

VALİ ÇAKACAK’TAN BAŞARI TEBRİĞİ
Yaptığı konuşmada Mersin Teknopark’ın, Türkiye’deki teknoparklar içinde kendisini kanıtladığına dikkat çeken Vali Çakacak “Bugüne kadar araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine ev sahipliği yapmakta olan Mersin Teknopark ve çok sayıda projeye birlikte imza attığımız Mersin Üniversitesi ile önemli bir iş birliği protokolü daha imzalıyoruz” dedi. Mersin Teknopark ile Mersin Üniversitesi tarafından TÜBİTAK 1601 kapsamında desteklenerek 2013 yılında kurulan Mersin Teknoloji Transfer Ofisi'nin son dönemlerde gerçekleştirdiği faaliyetlerden söz eden Vali Çakacak “Mersin Teknopark, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen 2015 yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre genel sıralamada 6’ncı, 10 yılı aşmış olgun Teknoparklar kategorisinde ise 5’inci sırada yer almıştır. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim ve bu başarının sürdürülmesini ve daha ileri taşınmasını dilerim” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Çamsarı ise “Fikirlerin ticarileşmesi ve sanayiyle de paylaşılabilmesini ve bunun sonucunun üretime dönüşmesini amaçlıyoruz.  Bugün imzalanan protokol bu açıdan çok önemli. Hem Mersin Teknopark’ın fiziksel koşullarının uygunluğu hem de Mersin Teknoloji Transfer Ofisi’nin bilgi ve deneyimlerinden yararlanılması için böyle bir iş birliği gerekliydi. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz tarafından iş birliği protokolü imzalandı.

 

Rektör Prof. Dr. Çamsarı törende ayrıca Mersin Üniversitesi, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirilen Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Shining Star Awards 2016 - Eğlence Ödülleri Yarışması’nda ödüllendirildiğini belirtti. Hayata geçirilen projenin, yarışma kategorileri arasında yer alan ‘Yılın Spor Etkinliği’ alanında Türkiye 1’incisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çamsarı, Vali Özdemir Çakacak’a teşekkürlerini sundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA