ÜRETİCİ BİRLİKLERİ YENİDEN YAPILANACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜRETİCİ BİRLİKLERİ YENİDEN YAPILANACAK!


 

Tarımsal üretimin geliştirilmesi ve tarımsal katma değerin arttırılması gibi konularda önemli rol üstlenen ancak üretim, ürün zayi oranı, pazarlama, finansman ve kurumsal altyapı gibi konularda yaşanılan sıkıntılar nedeniyle görevini etkin olarak yerine getiremeyen üretici birlikleri yeniden yapıla

GÜLSEN KAYA

Mersin’in pilot il seçildiği, “Üretici Birliklerinin Yeniden Yapılandırılması Model Çalışması” kapsamında düzenlenen toplantı gerçekleştirildi.
Mersin Valiliği koordinesinde, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından HiltonSA Oteli’nde düzenlenen toplantıya; Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yüksel Şahin, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Türkiye Yaş Sebze Meyve İhracatçı Birlikleri (TYMSİB) Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, diğer meslek odaları temsilcileri ve il genelinde faaliyet gösteren toplam 30 Üretici Birliğinin yetkilileri katıldı.

“BİRLİKLER GÖREVLERİNİ ETKİN OLARAK YERİNE GETİREMİYOR”
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, ‘Pilot İl’ olarak belirlenen Mersin’de, üretici birliklerinin yeniden yapılandırılması hedefiyle yürütülen çalışmalarda önemli yol kat edildiğini, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte uygulamanın ülke genelinde hayata geçirileceğini belirtti. 
Konuşmasını üretici birliklerinin, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve tarımsal katma değerin arttırılması gibi konularda önemli rol üstlendiğini ifade ederek sürdüren Vali Özdemir Çakacak üretim, ürün zayi oranı, pazarlama, finansman ve kurumsal altyapı gibi konularda yaşanılan sıkıntılar nedeniyle maalesef birliklerin bu görevi etkin olarak yerine getiremediklerini belirtti.
Konuşmasının devamında, mevsim özelliklerinden en çok yaş sebze ve meyvenin etkilendiğine de dikkat çeken Vali Çakacak, soğuk hava depolarının yetersiz olması nedeniyle de ürünlerin raf ömrünün oldukça kısaldığını vurguladı. Vali Özdemir Çakacak: “Üretimin iyi planlanması, soğuk hava ve ambalajlama ile ürün raf ömrünün uzatılması ve yaklaşık yüzde 20’yi bulan ürün zayi oranının dünya standartlarına düşürülmesi gibi konular sektörün gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenledir ki; üretici birliklerinin ihtiyaçlarının tespiti, ürün tedarik zinciri ve soğuk zincirde yaşanan aksaklıkların ortaya konulması ve hallerde yaşanan altyapı sorunlarının çözülmesi konularına odaklandık” dedi.
Vali Çakacak’ın konuşmasının ardından ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu çalışmanın amacı, birliklerin kuruluşu, görevleri ve faaliyetleri ile ilgili bir sunum yaptı.
Üretici sektörü açısından son derece verimli geçen toplantı, birlik yetkililerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA