TEKSTİLİN YENİ ADRESİ TOROSLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEKSTİLİN YENİ ADRESİ TOROSLAR!


 

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye’nin eşofmanının yüzde 90’ının Mersin’de üretildiğini belirterek, Toroslar ilçesinin de tekstilde her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Tuna, “Toroslar, tekstilin merkezi olacak” dedi.

Toroslar ilçesine bağlı Çağdaşkent Mahallesi’nde Avrupa standartlarında ve modern koşullarda bebe giyimi üretimi yapan Nazar Bebe Giyim, Tekstli, İmalat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi’nde incelemelerde bulunan Başkan Hamit Tuna, işletme sahiplerinden bilgi aldı. Başkan Tuna, incelemeleri sırasında İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgesine çağırdığı yatırımcılara işletmeyi örnek gösterdi. 

“EN FAZLA RUHSATV EREN BELEDİYE”
Toroslar’ın şu anda hem nüfus, hem yatırım yapan insanlar, hem de yaşam yeri olarak seçen insanlar anlamında merkez ilçelerin en büyüğü olduğunu belirten Hamit Tuna, 2016’da 3 merkez ilçe belediyesinin verdiği ruhsatın toplamından daha fazla ruhsat veren belediye olduklarının da altını çizdi. Toroslar’ın artık üreten ve yerinde istihdam oluşturan bir ilçe konumuna geldiğini vurgulayan Tuna, tekstil sektörünün de özellikle Toroslar bölgesinde her geçen gün arttığını dile getirdi. Tuna, özellikle genç nüfusun yoğun olduğu ilçede bu dinamik yapıyı üretime çevirmenin de iş adamlarının ve girişimcilerin cesaretle attıkları adımlarla hayat bulduğunu kaydetti. Tuna, “Özellikle yeni binaların altlarında ve müstakil iş yerlerimizin sayısının artması bizleri de mutlu ediyor. Şu anda tekstil sektöründen 32 yatırımcımız bölgemizde işletmelerini açtılar. Bu işletmelerde çalışan insan sayısının da 5 bine yakın olduğunu görmek, en çok sıkıntıların çekildiği, işsizliğin yoğun olduğu bu dönemde ülke ekonomisinin ancak üretimle kalkınacağına inanan ve ‘inadına üretim’ diyen bir anlayışın sahibi olmak ve bunu da verimli hale getirmek bizleri mutlu ediyor” diye konuştu. 

“YATIRIMCILARIN TALEPLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN HAZIRIZ”
Konut altlarındaki bu işletmelerin müstakil bir yerde olmalarının daha doğru olduğunu dile getiren Başkan Tuna, Mersin’in 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ve 1/5 binlik planlarda yapılan düzenlemeler ile özellikle Yalınayak Mahallesi’nin ön kısımlarındaki konut dışı kentsel çalışma alanlarında bu tür işletmelerin sayısının artmasını beklediklerini söyledi. 
 “Girişimcilerin arsa arayışlarından görüyoruz. Biz de bu anlamda inşaat ruhsatı harcında yüzde 50 indirim yaptık, yapı kullanma izin belgesinde yüzde 57’lik indirim yaptık. Bu, yatırımcı için de büyük avantaj” Tuna, Toroslar Belediyesi olarak yatırımcıyı dinlediklerini, hatta onların çalıştıracağı elemanların yetiştirilmesi konusunda da destek sağladıklarını bildirdi. Başkan Tuna, buna şu ana kadar 26 branşta bir kısmı tekstil sektöründe olmak üzere 17 bin insana mesleki eğitim verdikleri TORTEK’i örnek gösterdi. İşsizlik ve ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte işletme sahiplerinin yaptıkları bu yatırımlar bizim için çok anlamlı. Bu tip gelecek yatırımcıların önünü açma, destek olma yönünde bizden ne talepleri olursa resmi anlamda biz de bunları yapmak için hazırız, bekliyoruz. Toroslar, tekstilin merkezi olacak inşallah” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin eşofmanının yüzde 90’ı Mersin’de üretiliyor” diyen Tuna, bunun da çoğunun Toroslar’da yer aldığını söyledi. Bunun çok ciddi bir rakam olduğunun altını çizen Tuna, şunları söyledi:  “Göğsümüzü kabarta kabarta işsizliğin azaltıldığı Torosları oluşturmak bizim için de ciddi bir başarıdır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA