“6 gündür soğukta bekliyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“6 gündür soğukta bekliyoruz”


 

Akdeniz Kaymakamlığı önünde soğuk havada 6 gündür 100 TL yardım alabilmek için bekleyen Suriyeli sığınmacılar, hala ödeme yapılmamasını eleştirerek, güvenlik güçlerinin sert müdahalelerine de tepki gösterdiler.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de yaşayan Suriyeli sığınmacılar, 100 TL yardım ücretini alabilmek için Akdeniz Kaymakamlığı önündeki bekleyişlerini 6’ıncı gününde sürdürüyor. Yoğunluğun üst seviyede olduğu Akdeniz Kaymakamlığı önündeki Uray Caddesi’nin bir bölümü yine trafiğe kapatılırken sığınmacıların kimliklerinin mühürleme işlemleri devam ediyor.

Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı alanda gazetemize konuşan Suriyeli sığınmacılar, 100 TL yardım ücretini henüz kimsenin almadığını iddia ediyor. 100 TL’nin kendileri için yeterli olmadığını belirten sığınmacılardan bazılarının yardım almalarını sağlayacak kimlikleri dahi bulunmuyor. 

“BURADA BOŞU BOŞUNA MİLLETİ TOPLUYORLAR”

Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında Türkmen Dağı çevresinde yaşanan şiddetli çatışmalardan kaçarak 4 yıl önce Mersin’e gelen Bayırbucak Türkmen’i Hüseyin Ayrın “Kimliklerimizi mühürlemek için günlerdir burada bekliyoruz. Bize bir yardımda vermiyorlar. 100 TL verilecek diyorlar ama bir şey gelmiyor. Burada boşu boşuna milleti topluyorlar. Sonra millete bağırıyorlar çağırıyorlar. Kadınları, çocukları itekliyorlar. Kimse bize bir açıklama yapmıyor. Mersin’de en ucuz ev 400 milyon TL iken 100 TL neye yetecek? Burada çalışıyorsun paranı da vermiyorlar. Yaşamak hiç yok. Burada çok sıkıntı var” dedi.

“KİMSE BİZİMLE İLGİLENMİYOR”

Diğer bir sığınmacı Cuma Yasin ise ailesine 1 ay geçerli olan ön kayıt belgesi verildiğini ancak onunda süresinin dolduğunu belirtti. Mülteci kimliğinin çıkması için 9 aydır kaymakamlığa gelip gittiğini ifade eden Yasin, çocuklarına kimlik çıkartamadığı için sağlık ve eğitim haklarından yararlanamadığını söyleyerek “Çocuklarımın gittiği okuldan kimliklerin çıkması için kâğıt verdiler. Burada geliyorum cevap vermiyorlar geri gönderiyorlar. Çocuklarım için savaştan kaçtım geldim 9 aydır gidip geliyorum. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Burada çok sefillik yaşıyoruz. Benim ne kimliğim ne param var” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA