Engelleri çocukların sevgisiyle aşıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engelleri çocukların sevgisiyle aşıyor


 

Mezitli Belediyesi bünyesindeki Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nda çalışan ve 9 aylıkken geçirdiği çocuk felci sonucu iki ayağı tutmayan 36 yaşındaki Seden Serin, engelli olmasını çocukların sevgisiyle aşıyor.

Haber Merkezi

Miniklere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, çocuklarla birlikte hayal kurma, deney yapma, oyun hamuru, parmak boyası yapıp hep birlikte keyifli zaman geçiren Serin, "Burada işe başladıktan sonra dünyam değişti. Hayata daha çok bağlandım. Çocukların saf ve gerçek sevgilerinden dolayı daha mutlu oluyorum. Hayatta hep bir amacımın olmasını istiyordum. Artık bir amacım var. Çünkü çocukların yüzünü güldürebiliyorum. Onları çok seviyorum. Onlar gülerse ben de mutluyum. Hayatı şimdi daha çok seviyorum" dedi.

“İŞE GİRDİKTEN SONRA DÜNYAM DEĞİŞTİ”

Engelinden dolayı sıkıntılı bir süreçten geçtiği bir dönemde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın kendisine el uzatmasıyla adeta dünyasının değiştiğine vurgu yapan Serin, "Bir kaç aylıkken geçirdiğim bir rahatsızlık sonrası engelli oldum. Geçirdiğim ameliyatlar nedeniyle okumayı çok sevdiğim halde ilkokulu 3’ncü sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Ama okuma aşkı içimde hiç bitmedi. Fakat toplumsal yaşamda önümüze çıkarılan engeller bizi daha çok zorluyor. Ben kendimi şanslı olarak görüyorum çünkü Sayın Neşet Tarhan sesimi duydu. Şimdi çok sevdiğim bir işi enerji aldığım çocuklarla yapıyorum” diye konuştu.

“HERKESİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR”

Başkan Tarhan’ın kendisini işe almakla kalmayıp sürekli ilgilendiğinin de altını çizen Serin, “Sayın Başkanımız Neşet Tarhan, beni burada işe almakla kalmadı. Sürekli geliyor, arıyor, zaman zamanda internet aracılığı ile görüşme imkanı buluyorum. Her gün engelliler birçok sorunla karşılaşıyor. Sokağa çıktığımda engeller peşimi bırakmıyor. Toplum olarak bilinçlenmemiz gerekir. Önce sandalyeyi değil insanı görmek gerekir. Ben buna inanıyorum. Halkımızdan da, tüm Türkiye'nin bu konuda gerçekten duyarlı olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Kızıyla birlikte haftada birkaç kez Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı'na geldiğini söyleyen Aysun Çardak “Biz Mezitli’de yaşayanlar olarak kendimizi çok şanslı görüyoruz. Çünkü sosyal olarak çok etkili ve çalışkan bir belediye Başkanımız var. Başka ilçelerden hatta başka şehirden gelen arkadaşlarımız bile var. Onlarında bize sürekli söyledikleri, “Neden Toroslar bölgesinde böyle bir yer yok, neden Adana’da ki belediyeler böyle bir şey düşünmemiş diyorlar. Çok sıcak ve yararlı bir ortam. Kızımda da yaşanan değişiklikleri çok iyi gözlemliyorum. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a ve burada görevli çalışanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA