VATAN SİZE EMANET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATAN SİZE EMANET


 

Mersin’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen 365’inci kısa dönem erler düzenlenen and içme töreni sonrasında vatan nöbetine uğurlandı.

Haber Merkezi

Edip Buran Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, 118 kısa dönem er, asker aileleri ve yakınları katıldı.
 Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı’nın okunulmasının ardından kısa dönem erler hep birlikte yemin etti. 
Yaşadıkları gurur ve heyecanı yüzlerinden okunan erlerin bu onurlu coşkusuna ortak olan Vali Özdemir Çakacak, burada yaptığı konuşmada askerlik yapmakla yükümlü her ferdin kültürümüzde ‘Peygamber Ocağı’ olarak nitelendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde bu kutsal görevi büyük bir gururla yerine getirdiğini ve bu nedenle Türk Milleti’nin de evlatlarını adeta bir bayram havası içerisinde askere uğurladığını belirtti.
 
“EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ SİLAHLI KUVVETLERİMİZ” 
Konuşmasında milletin en büyük amacının, ecdadın emanet ettiği vatan topraklarına sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza kadar yaşatmak olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, bugüne kadar milletin birliğine ve devletin bekasına yönelik içeriden veya dışarıdan birçok saldırı yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini dile getirdi. Söz konusu vatan olduğunda Türk milletinin tüm farklılıkları bir yana bırakıp, birbirine daha fazla kenetlendiğine de vurgu yapan Çakacak, “Ülkemize yönelen herhangi bir saldırı karşısında en büyük güvencemiz silahlı kuvvetlerimizdir” dedi.
Sözlerini 15 Temmuz’daki hain kalkışmaya değinerek sürdüren Vali Çakacak; o karanlık gecede Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine gizlenen hain odakların, Milletimizin birliğine ve Devletimizin bekasına kast etmeye yeltendiğini, Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman askerleri ile onların yanında yer alarak hainlerin silahlarına kendilerini siper eden aziz Türk Milleti’nin evlatlarının ise bu hainlere en sert cevabı verdiğini kaydetti. Vali Çakacak: “Aziz milletimizin siz kahraman evlatları var oldukça, hainler emellerine asla ulaşamayacaklardır. Herkesin kanun önünde eşit olduğu ilkesi doğrultusunda, tam bir tarafsızlık içerisinde görev yapacağınızdan eminim” dedi. 
 Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ise, Jandarmanın her dönemde ülkemize yönelik tehditlere cesaretle göğüs gerdiğini ifade ederek, “Bizlere düşen görev, rehberimiz Ulu Önder Atatürk’ün düşünce sistemi ışığında, anayasa, kanun, talimat ve mevzuatlara bağlı, karşılıklı sevgi ve güvene dayanan bir disiplin ruhu ile işbirliği içinde çalışarak güzel ülkemize hizmet etmektir” dedi. 
365’inci Kısa Dönem erler adına konuşan Jandarma Kısa Dönem Er Murat Aslan da, vatan hizmetinde her türlü görevi seve seve ifa etmeye hazır olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, “Vatan hizmeti için koşarak geldiğimiz bu ocakta kısa bir süre içerisinde aldığımız üstün eğitim ve disiplin anlayışı ile her birimiz kanunlara, nizamlara ve amirlerimize içten bağlı, çelik bilekli ve aslan yürekli birer Mehmetçik olduk” dedi.
 Konuşmalar sonrasında birliğe ilk katılan Jandarma Kısa Dönem Er Beytullah Horoz’a ödülü Vali Özdemir Çakacak tarafından verildi. Yaş Kütüğüne plaket çakılması ve Jandarma Marşı’nın söylenmesiyle devam eden tören, erlerin aileleri ile buluşması ve birliklerine katılmak üzere yolcu edilmesinin ardından sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA