GÖZYAŞLARI SEL OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU


 

Yurt faciasında hayatını kaybeden 12 kişiden 6 yaşındaki Sare Betül Genç ile eğitmen Fatma Canatan’ın cenazeleri Tarsus ve Çamlıyayla’da toprağa verildi.

Cenaze törenine 6 yaşındaki Sare Betül Genç'in gözaltındaki babası Yurt Müdürü Cumali Genç de özel izinle 2 sivil polis nezaretinde katıldı. 

Adana’nın Aladağ ilçesinde Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. Faciada hayatını kaybeden 6 yaşındaki Sare Betül Genç ile eğitmen Fatma Canatan, Mersin’in Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde defnedildi. 

Tarsus Şehir Mezarlığı morgunda alınan cenazeler musalla taşına konuldu. Burada Yusuf Yıldıran'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Fatma Canatan’ın naaşı toprağa verilmek üzere cenaze aracıyla Mersin'in Çamlıyayla ilçesine gönderildi. Küçük Sare Betül Genç’in gözaltındaki babası Yurt Müdürü Cumali Genç de özel izinle 2 sivil polis nezaretinde cenazeye katıldı. Küçük kızın cenazesi daha sonra omuzlarda taşındıktan sonra gözyaşları arasında Tarsus Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

14 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI ÇIKTI
Olayla ilgili Kozan Cumhuriyet Başsavcılığından 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Sinanpaşa Mahallesi'ndeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Yangında 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "Herkesi derin bir üzüntüye boğan elim olayla ilgili olarak ivedilikle başlatılan soruşturma kapsamında, yangına ilişkin herhangi bir ihmalin bulunup bulunmadığı, varsa bu kişilerin tespiti ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmaları amacıyla 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

YURT GÖREVLİLERİ, DERNEK YÖNETİCİLERİ...
Açıklamada, cumhuriyet savcıları eşliğinde teknik bilirkişilerin yangının meydana geldiği özel öğrenci yurdunda incelemelerde bulunulduğu aktarılarak, "Adana Emniyet Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlilerince delil tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma kapsamında, öğrenci yurdundaki görevliler ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticileri olmak üzere toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, yangına ilişkin ihmali olan fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor” denildi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA