Tiyatrocu kadınlar Mersin’i temsil edecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tiyatrocu kadınlar Mersin’i temsil edecek


 

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Ümmiye koçak’ın yazıp yönettiği ‘Baba Ben Geldim’ adlı oyunla İzmir Uluslararası Tiyatro Festivali’nde sahne alacak.

Haber Merkezi

Ümmiye Koçak tarafından 2001 yılında kurulan ardından beyaz perdeye taşıdıkları ‘Yün Bebek’ sinema filmi ile adlarından oldukça çok söz ettiren grup, yeni tiyatro sezonu içerisinde sahneye koyduğu ‘Baba Ben Geldim’ adlı oyunu ile 5’inci İzmir Uluslararası Tiyatro Festivali`nde Mersin`i temsil edecek. Topluluk üyesi kadınların, köy ile şehir arasına sıkışmış bir ailenin yaşam mücadelesini anlattıkları oyunda, tiyatronun kurucusu ve oyunun yazarı Ümmiye Koçak'ın yanı sıra, Duygu Koçak, Ayfer Şen, Seher Dağdur, Emine Gürlek, Necla Tuğral görev alacak.

HEM YAZDI HEM YÖNETTİ
Ümmiye Koçak, yaptığı açıklamada, 15 yıl önce başladıkları tiyatro yolculuğunda bugüne kadar kendi yazdığı 'Çiçekler Solmasın, Erik Eşkisi, Nefesi Keskin Hoca, Hasret Çiçekleri, Çiçekler Solmasın, Ozon Tabakası, Doktor Beleş, İki Öküz Parası, Mıktar Adayı Hasret Ana ile William Shakspeare’in Hamlet adlı eserinden uyarladığı Hamlet Hamit oyunlarını sahnelediklerini söyledi.

“MADDİ AMAÇ GÜTMEDEN YAPIYORUZ”

Festival kapsamında sahneleyecekleri oyunda, toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden koçak, ''Bugüne kadar sergilediğimiz oyunlarda kadınlara örnek olmaya çalıştık. Oyunumuzu turne kapsamında birçok lise ve ortaokulda öğrenciler için ücretsiz sahneledik. Şimdi ise İzmir Uluslar arası Tiyatro Festivali’nde İzmirli tiyatro severler için sahne alacağız. Bu anlamda hem mutlu hem de gururluyuz. Maddi bir amaç gütmeden yapıyoruz ayrıca bunu. Oyunumuzu izlemek isteyenler ise,  7 Aralık Çarşamba günü Güzel Yalı Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da ücretsiz izleyebilirler” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA