Facianın eşiğinden dönüldü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Facianın eşiğinden dönüldü!


 

Müfide İlhan Mahallesi’nden geçen Çavuşlu Deresi’nin önünün uygunsuz bir şekilde kapatılması ve bastıran sağanak yağmur nedeniyle sel meydana geldi. Bazı evlerde ve 1 araçta maddi hasar meydana gelirken Adana – Mersin Tren seferleri kısa süreliğine aksadı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de dün sabah saatlerinde başlayan yağmur, karayolları ekiplerinin Çavuşlu Deresi’ne set çekmesi ile birleşince sele dönüştü. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Mersin – Adana arasında yapımına başlanan 8 şeritli devlet yolu inşaatı nedeniyle Çavuşlu Deresi’nin Müfide İlhan Mahallesi içindeki bölümüne set çekilmesi sonucu oluşan selde, bazı evleri su basarken ve 1 araçta maddi hasar meydana geldi.

Gazetemize konuşan Müfide İlhan Mahallesi Muhtarı Mehmet Kestel, 10 önce DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü uyardığını ancak hiçbir önlemin alınmadığını söyledi.

AKŞAM OLSAYDI BÜYÜK BİR FACİA YAŞANABİLİRDİ
Çavuşlu Deresi’nin Çukurova Mahallesinden başladığını ve Müfide İlhan Mahallesinden geçerek denize döküldüğünü anlatan Muhtar Kestel, “Bu dere yağmur sularının, taşkın sularının denize ulaşmasını sağlayan bir deredir.  Karayolları yol genişletme çalışmaları nedeniyle bu derenin önünü kapatmış. Bu derenin tabanı en az on metre, yüksekliği de beş metredir. Bu büyüklükteki bir derenin önünü kapatıp, binlik bir boru döşemişler. Sabah saatlerinde bu dere taştı ve mahallemize dolmaya başladı.  Bazı evlerimiz sular altında kaldı. Eğer bu yağış akşam saatlerinde ve sabah erken saatlerde yaşanmış olsaydı büyük bir facia yaşanabilirdi. Biz bu durumu görür görmez Mersin Büyükşehir Belediyesine bildirdik. Ekiplerin gelmesiyle derenin önü iş makinaları ile yeniden açıldı. Sonra su mahalleden yavaş yavaş çekildi. Büyük bir felaketin önüne geçildi. Sayın valimiz bu konulara duyarlıdır. İlgili kişilerle bu konuyu yeniden görüşüp bu tarz olaylara yeniden meydan vermemesini ümit ediyorum. Sözün kısası büyük bir faciadan kurtulduk.

“KÖPRÜNÜN ÜZERİNDEN SULAR YOLLARA TAŞIYORDU”
Yaklaşık 10 gün önce dereye yetersiz kalacak borular döşenerek set yapıldığını DSİ Bölge Müdürüne anlattığını söyleyen Muhtar Kestel, “DSİ Bölge Müdürü ile görüştüğümde bu kanalın üstünün kesinlikle kapatılamayacağını söyledim. Ama nasıl kapatılıyor buna hala aklım ermiyor. Mahalleye kadar taşan sular nedeniyle bazı hasarlar meydana geldi. Bazı evlere sular girdi. Bir araba sulara gömüldü baya bir hasarımız var. Erken müdahale etmemiz ve büyükşehir belediyemizin duyarlılığıyla oluşabilecek bir faciadan kıl payı kurtulduk. Yollarda suyla doldu. Adana – Mersin arası sefer yapan trenler yükselen su nedeniyle geçemediler. Çünkü köprünün üzerinden sular yollara taşıyordu” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA