Mersin Teknopark zirveye yürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Teknopark zirveye yürüyor!


 

Mersin Teknopark, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılı Endeks sonuçlarına göre Türkiye’de 51’i faal olmak üzere, değerlendirmeye alınan 39 Teknopark arasında 6’ıncı oldu.

Hediye EROĞLU

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi”ne Mersin Teknopark damga vurdu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 2015 yılı verilerine dayanılarak hazırlanan teknoparklar endeksinin de açıklandığı zirve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankara Congresium'daki programlar ile gerçekleştirildi

Zirveye ilgi yoğun oldu. Etkinlikte endeks sonuçlarına göre ülke genelinde faaliyet gösteren 51 teknoparkın 39’u değerlendirmeye alındı.

Olgun Teknoparklar Kategorisinde değerlendirilen Mersin Teknopark, tüm teknoparklar arasında 6’ıncı sırada yer aldı. Zirve programına teknopark idari kadrosu ve 5 firması ile katılım gösterirken, Mersin Teknopark ile firmaları ürünlerini tüm teknoparklar ile paylaştı ve yoğun ilgi gördü.

“GURURLUYUZ”

Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, teknoloji geliştirme bölgelerinin, ekonomik büyüklükleri, teknoloji tabanı, istihdama katkısı, üniversite-sanayi işbirliği, fikri mülkiyet hakları ve ihracatları gibi değişkenler yönünden incelendiğini belirtti.

Performans ölçümünde geçen yıl 8’inci olduklarını anımsatan Durmaz, “Yükselişler mütevazi ama ümit verici” dedi. Teknoloji geliştirme bölgelerinin ülkenin teknolojik sıçramasında anahtar rol oynayacağına inandığını söyleyen Durmaz, Mersin’in zirve yürüyüşünün gurur verici olduğunu dile getirdi. Genel Müdür Özgür Durmaz, “Başta bakanlığımız, yönetim kurulumuz, firmalarımız ve ekibimiz olmak üzere emeği geçenleri tebrik eder, hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA