“AKDENİZ’DE TARIM YOLLARI AÇILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKDENİZ’DE TARIM YOLLARI AÇILIYOR”


 

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Mersin’de tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgelerde yeni yol açma ve düzenleme çalışmalarına son aylarda hız verdi.

Ekipler, sadece son 2 içerisinde 20 mahallede toplam 50 kilometre uzunluğunda yeni yol açarken, yaklaşık 30 ton da asfalt serimi gerçekleştirdi. 

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sadece son iki ay içerisinde; "Adanalıoğlu, Akdam, Akdeniz, Anadolu, Bağlarbaşı, Bekirde, Camili, Civanyaylağı, Evci, Hebilli, Iğdır, Dikilitaş, Karaduvar, Kazanlı, Kürkçü, Aşağıburhan, Yukarıburhan, Yanpar, Yeşilçimen ve Yeşilova" mahallelerinde sürdürdüğü çalışmalarla toplam 50 kilometrelik yeni yollar açtı. Ekipler açılan bu yollara da yaklaşık 30 bin alt temel malzemesi serdi. 
Çalışmalar kapsamında müdürlüğe bağlı ekipler, ilk olarak söz konusu yolun yumuşak olan üst katmanını tesviye ediyor. Ardından “Bypass” tabir edilen alt temel dolgu malzemesini seriyor. Son olarak silindir makinesi dolgu malzemesini sıkıştırıyor ve yol hazır hale geliyor. Hafta sonunda da çalışan ekiplerin yoğun mesaisi sonucunda, yukarıda sıralanan mahallelerin bütün yolları açıldı, bu yollara da binlerce ton alt temel malzemesi serilerek, bölge sakinlerinin ve üreticilerin kullanımına hazır hale getirildi.
Kadastral yol olarak tabir edilen, tarla ve bahçeleri anayola bağlayan bu yollar, üreticiler için büyük öneme sahip. Çünkü üretim ve hasat dönemlerinde sıkça kullanılan bu yollar özellikle büyük kapasiteli nakliye araçlarına daha fazla hareket kabiliyeti sağlıyor. Böylece üreticiler daha az emek ve zaman harcayarak ürünlerini iç ve dış pazara sunma olanağı buluyor. Bölge halkının, özellikle de çiftçilerin büyük memnuniyetini kazanan çalışmalar, ihtiyaç duyan diğer tüm yerleşim yerlerinde belirlenen program dahilinde devam edecek.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ayrıca programa aldığı Puğkaracadağ, Parmakkurdu, Bağcılar İhsaniye, Sarıibrahimli, Kulak, Gazi, Toroslar ve Limonlu mahallelerinde de çalışmalarına devam edecek. Diğer yandan Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün, merkez mahallelerde bozulan kilitli parke taşı, kaldırım, engelli rampası ve yağmur oluğu yapım çalışmaları da aralıksız devam ediyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA