‘Soloi Pompeiopolis’ Flüt-Arp Konçertosu Mersinlileri büyüledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Soloi Pompeiopolis’ Flüt-Arp Konçertosu Mersinlileri büyüledi


 

Ünlü flüt sanatçısı Halit Turgay’ın bestelediği “Soloi Pompeipolis” flüt ve arp konçertosunun prömiyeri Mersin’de gerçekleştirildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen dünyaca ünlü flüt sanatçısı Halit Turgay’ın bestelediği ‘Soloi Pompeiopolis’ Flüt-Arp Konçertosu Dünya Prömiyeri Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Akademik Oda Orkestrası sanatçılarının ezgileri ile Mersinli sanatseverler ile buluştu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konçertoya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Konçerto öncesi konuşma yapan ve Mersin Flüt Konçertosu’nun da Mersin kültürüne ve sanata kazandırılmasında önemli rol oynayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını ifade ederek, flüt sanatçısı Halit Turgay’ın konçerto ile ilgili kendilerine başvuru yaptığında severek kabul ettiklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, düzenlenen konçertonun Mersin adına çok önemli bir etkinlik olduğunun altını çizerek, “Bugün burada ilk defa hep birlikte izleyeceğimiz Mersin adına çok önemli bir etkinlikte birlikteyiz. Mersin’in böyle bir konçertoya da ihtiyacı vardı. Bizim ve gelecek nesillerin bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Umarım Dünya Festivalleri listesine giren Mersin Uluslararası Müzik Festivali gibi bu tür etkinliklerin de artacağına inancım tam. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir eserin ortaya çıkmasında az bile olsa bir desteğimiz olduysa mutluluk duyarım” dedi.

Şef Burak Tüzün’ün yönetiminde flüt, arp ve yaylı çalgılardan oluşan 19 kişilik orkestrada ünlü flüt sanatçısı, aynı zamanda konçertonun bestecisi Halit Turgay ve 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni’ seçilen genç arpist Merve Kocabeyler sahne aldı. 

Mersin’in önemli tarihi ve kültürel simgelerinden biri olan Soli Pompeipolis için özel olarak bestelenmiş ve Tarsuslu Aratus, Roma Terası, Korsanlar ve Antik Liman olmak üzere üç bölümden oluşan konçerto Mersinli sanatseverlere adeta müzik ziyafeti sundu. Konser sonunda sanata ve sanatçıya verdiği desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden flüt sanatçısı Halit Turgay,  Başkan Kocamaz’a bestelediği Eshab-ı Kehf adlı eserin notalarını hediye etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA