“TAHİR ELÇİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TAHİR ELÇİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!”


 

İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi Başkanı Ali Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklama ile Diyarbakır Baro Başkanı ve İnsan Hakları Savunucusu Tahir Elçi’nin öldürülmesinin birinci yılında, katillerin bulunması çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Tahir Elçi’nin, Diyarbakır’ın Sur İlçesi, Tarihi Dörtayaklı Minare’de çatışmalardan kaynaklı yaratılan tahribatı kamuoyu ile paylaşmak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için açıklama yaparken katledildiğini anımsatan Tanrıverdi, “Tahir Elçi, bir insan hakları savunucusu olarak savaşın ve çatışmanın sadece insanlar üzerinde değil, doğal çevre ve kültürel miras üzerinde de yarattığı yıkımı göstermek, kalıcı çatışmasızlığı ve barışı istemek için oradayken katledildi. Tahir Elçi, faili meçhul cinayetlerin ve gözaltındaki kayıpların aydınlatılması ile faillerinin bulunması için cezasızlıkla mücadele eden en önde insanlardan birisi idi. Faili meçhul cinayetlerin ve gözaltında kayıpların aydınlatılması ile faillerinin bulunması için çok sayıda davanın açılmasını ve birçok olayın aydınlatılmasını sağladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Türkiye’yi sayısız kere mahkûm ettirmiş bir hukukçuydu. İlçelerde ilan edilen ‘sokağa çıkma yasaklarında’ hukukçulara öncülük ederek bu ilçelere girmeye çalışan cesur insanlardan birisiydi.  Tahir Elçi, hukuki birikimini insan hakları değerleri ile birleştiren ve bunu halkının hizmetine sunan nadir insanlardandı. Tahir Elçi, bu mücadelesi ile devlet içindeki her türlü çete yapılanmasının hedefi haline geldi. İnsan hakları savunucusu arkadaşımız Tahir Elçi’nin katledilmesinin üzerinden tam bir yıl geçmesine rağmen yetkili adli merciler hala etkili bir soruşturma yapmamış ve faillerin yargı önüne çıkarılmasını sağlamamıştır. Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından olay yerinde ancak 110 gün sonra keşif yapılmıştır. Gelişi güzel bilimsel bir değeri olmayan bir bilirkişi raporu ile olay kapatılmaya çalışılmıştır. Hükümete yakın yayın organlarıyla olayda sahte delil ve beyanlar yaratılmaya çalışılmıştır. Dosyaya uzun süre erişim kısıtlamaları konularak müşteki tarafın ve avukatların katkı sunması engellenmiştir. Bilinmelidir ki İnsan Hakları Savunucuları olarak bizler, tıpkı Tahir Elçi gibi yılmadan ve usanmadan gerçeklerin açığa çıkarılması mücadelemize devam edeceğiz. Bizler, arkadaşımız Tahir Elçi’nin ölümünü ‘sonsuzluğa yolculuk’ olarak algılıyor ve ‘unutmadık, unutturmayacağız!’ diyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA