AMATÖRDE İŞLER TIKIRINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AMATÖRDE İŞLER TIKIRINDA


 

BAL 5. Grup’ta mücadelede eden Meskispor ile Toroslar Belediyespor’un 1’er puana razı olduğu bu hafta 3 puanı hanesine yazdıran Silifke Belediyespor oldu.

Süper Amatör Küme de ise Kuvayi Milliyespor, M. Gençlerbirliği’ni 3-0 yenerken, Yenişehirspor da Gülnar Belediyespor’u 1-0 yenerek, hedefine 1 adım daha yaklaştı. 

ALİ ŞANLI

Türkiye Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta oynanan maçta, Osmaniyespor FK ile Mersin Büyükşehir Belediye Meskispor 0-0 berabere kaldı. Bu sene sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan iki takımın maçında gülen taraf çıkmadı. Ev sahibi Osmaniyespor Liderlik koltuğunda oturması, taraftarını tribünleri doldurmasının verdiği güven ile maça etkili başladı. Maçın ilk dakikalarında yapmış oldukları ataklarda istediği sonucu alamayınca Meskispor maçta dengeyi kurdu.
Meskispor’un yakaladığı kontra ataklarla tehlikeli olmaya başladığını gören Osmaniyespor kontrollü oyunu seçti. Meskispor takım olarak maça iyi hazırlandığını gösterircesine rakip takımın ataklarını savururken ciddi gol girişimlerinde de bulundu. Meski 33’üncü dakikada yine gol ararken en az gol kadar önemli sonuca gitti. Rakibini 1 kişi eksik bırakmaya zorladı. 33’cü dakikada Mehmet Tolunay Gül rakibine sert girdiği için oyun dışında kaldı.
Bu dakikadan sonra 10 kişi kalan Osmaniyespor karşısında topla daha çok oynayan, gol arayan taraf oldu Meskispor. Her iki takımında tecrübeli oyunculardan kurulu olması, galibiyeti çok istemesi oyunun kilitlenmesine neden oldu. Meskispor 10 kişi kalan lider Osmaniyespor ile 0-0 berabere kalarak arasında ki puan farkının açılmasını engellemiş oldu. Meskispor zorlu deplasmandan 1 puan ile dönerek zirve yarışındaki inadını sürdürdü.

SİLİFKE KÖRFEZİ GEÇTİ
Geçen hafta BAL Liginin derbi karşılaşmasında Meskipsor’a boyun eğerek morali bozulan ve zirveden uzaklaşan Silifke Belediyespor içerde oynadığı maçı farklı kazanarak tekrar umutlandı. Liderin puan kaybettiği haftada Körfez İskenderunspor’u 4-1 gibi skorla yenerek ‘zirve yarışında bende varım’ dedi.
İlk dakikalara hızlı giren Silifke temsilcisi 13’üncü dakikada takımı rahatlatan gol geldi. 13’üncü dakikada takımını 1-0 öne geçiren Bünyamin, maçın erken kopacağının habercisi oldu. Atılan gol ile oyun isteği artan Silifke arka arkaya gerçekleştirdiği ataklarla rakibini zor durumda bıraktı. Sayısız gol pozisyon üreten Silifke Belediyespor gol yollarında becerikli olamayınca ilk yarı 1-0 Silifke’nin üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarıya da hızlı giren Silifke ekibi, bu defa cömert olmayarak çok istediği gole ulaştı. 54’üncü dakikada Anıl Güller takımının 2. Golünü atarak maçın ve taraftarının rahatlamasını sağladı. Yenen bu gol ile gardı düşen konuk takım Körfez İskenderun için sadece hakemin son düdüğünü beklemek kaldı. Maçın skorunu 2-0’a getiren Silifke, rahat bir maç çıkardığı dakikalarda 3’üncü golü buldu. İlk golü atan Bünyamin takımının 3’üncü kendinin 2’inci golünü atarak, maçı farka taşıdı. 3-0. Maç Silifke için eğlenceye dönüşürken konuk takım için işkenceye dönüştü. Maçın son bölümlerinde ise 64’üncü dakikada 2 gol atan Bünyamin farkın açılmasını katkı sunmaya devam etti. Bünyamin kendi adına 3’üncü golü atarak, maçı 4-0’a getirdi. Misafir takım Körfez İskenderunspor ise maçın bitimine 3 dakika kala skoru belirleyen golü attı 4-1. Silifke Belediyespor aldığı bu galibiyet ile liderin puan kaybettiği haftada şampiyonluk umutlarını korudu.

1 PUAN İLE DÖNDÜ
Mütevazi kadrosu ile ligde bir şeyler yapmaya çalışan Toroslar Belediyespor ise Belen Belediyespor deplasmanında attığı 1 gol ile 1 puan getirdi. Ligin zayıf ekiplerinden Belenspor ile karşılaşan Toroslar Belediyespor, 3 puana yakın bir futbol sergilese de çok istediği 3 puan yerine 1 puan ile yetindi. İlk yarıyı 1-0 mağlubiyetle kapatan Toroslar ikinci yarıya baskılı başlamasının karşılığını 55’inci dakikada Ali Oymacı’nın ayağından aldı. Maça 1-1 olduktan sonra her iki tarafın kontrollü oyunu seçmesi başka golün çıkmasını engelledi. Karşılaşama 1-1 berabere bitti.

ATEŞE ATTI
Süper Amatör Küme de ise alt tarafı yakından ilgilendiren maçta Kuvayi Milliyespor, Mersin Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. 10 puanı bulunan K. Milliyespor, M. Gençlerbirliği’ne nazaran daha rahat olduğu ligde M. Gençlerbirliği’ni 3-0 yenerek, rakibini ateşe attı. İlk yarıyı 1-0 önde kapan K. Milliyespor, zor günler geçiren ezeli rakibi M. Gençlerbirliği soyunma odasına boynu bükük gönderdi. İkinci yarıya da etkili başlayan K. Milliyespor genç yıldız Sinan ile 2’inci golü atarak rakibinin tüm umutlarını bitirdi.
Maçın 2-0 olması M. Gençlerbirliği’nin oyundan düşmesine neden oldu. Bu dakikadan sonra direksiyonu tamamen eline alan K. Milliyespor oyunu istediği gibi yönlendirmeye başladı. Maçı 3-0’a getiren gölü ise 1. Amatör Kümede hakemlik de yapan Mustafa’dan geldi. Karşılaşma K. Milliye’nin 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. K. Milliye bu skor ile ligde tehlikeli bölgeden uzaklaşırken M. Gençlerbirliği ligin dibine demir attı.

KAN KAYBI SÜRÜYOR
Süper Amatör Kümede Plaf-Off hedefleyen Yenişehirspor ise ligde kalma mücadelesi veren rakibi Gülnar Belediyespor’u 1-0 yenerek, hedefine 1 adım daha yaklaştı. Her iki takımında bir çok gol fırsatı yakaladığı maçta daha çok isteyen, daha çok gol arayan ekip Yenişehir Belediyespor olunca istediğini maçın son bölümünde aldı. 80’ci dakikada kazanılan penaltı ile Gülnarspor’u 1-0 yenen Yenişehirpsor Play-Off yolunda bir engeli daha aştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA