Kadın patron sayısı artıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın patron sayısı artıyor


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mersin AB Bilgi Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle “Değer Yaratan Girişimci Kadınlar” konulu bir etkinlik düzenledi.

Haber Merkezi

MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte; Ekim ayında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan dezavantajlı 28 kadına sertifikaları takdim edildi. Program kapsamında, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ile Başkan Yardımcısı Aydan Dayı Kaymaz kendi sektörlerindeki tecrübelerini paylaşırken Hikaye Anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi katılımcılara güçlü kadınların masallarını anlattı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, MTSO'nun çeşitli sertifika programları, kişisel gelişim eğitimleri ve mesleki eğitimler vesilesi ile kadınların iş hayatında daha çok yer almaları için kentte çaba gösteren kurumların başında geldiğine dikkat çekti. Uçar, “Biz kadın ve erkeğin eşit koşullarda çalıştığı, kadının haklarının korunduğu bir ortamda çalışıyoruz ve bunun da kıymetini biliyoruz. Tüm kadınlarımızın denk olanaklara sahip olabilmesi için, Oda olarak, bir kısmı AB Bilgi Merkezimizle olmak üzere bugüne kadar çok sayıda bilinçlendirme etkinliği ve eğitim düzenledik. Bu yıl ise bilinçlendirmenin ötesinde, dezavantajlı kadınlarımıza kendi işini kurma fırsatı vermek üzere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün de desteği ile özel bir KOSGEB Girişimcilik Eğitimi düzenledik. Çünkü nüfusumuzun %50’sini kadınlar oluşturmasına rağmen, ülkemizde kadınlarımızın iş gücüne katılımı %25 düzeyinde. Bu %25 içerisinde girişimci kadınlarımızın oranı ise sadece % 6-7...  Dolayısıyla kadınlarımızın ekonominin ve üretimin daha çok parçası olması, daha çok hayatın içinde olmaları için elbirliği ile çaba sarf etmeliyiz” dedi.  

“PES ETMEYİN”
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp, bugün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ülke ekonomisini daha fazla güçlendirmenin kadın işgücünden geçtiğinin kabul edildiğini ve bu nedenle kadın girişimcilere önemli destekler verdiğini söyledi. Bu noktadan hareketle MTSO’nun da desteğiyle TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın girişimci sayısını artırmaya yönelik eğitimleri sürdürdüklerini açıklayan Harp, “Ekonomik hayatta kadınların erkeklerin yanında yer almasını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesiyle gücümüz daha da artacaktır” dedi. Girişimcinin cesur olması gerektiğini vurgulayan Harp, “Girişimci kadınlara, hayal eder ve bu hayalinizi hayata geçirmeye cesaret ederseniz başarılı olmamanız için bir sebep yok. Sakın çabuk pes etmeyin ve ne iş yapacaksanız çok iyi araştırın” tavsiyelerinde bulundu.

“RAKAMLAR İÇ AÇICI DEĞİL”
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Aydan Dayı Kaymaz ise erkek egemen bir sektörde çalıştığını, birçok zorlukla karşılaşmasına rağmen pes etmeyerek başarıya ulaştığını söyledi. “Kadının çalışması, çocuklarının ihtiyacını karşılaması, aile bütçesine katıda bulunması maruz kaldığı şiddetten kurtulmasına yardımcı olur diyen Kaymaz, bunun için kadının çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Ancak kadına yönelik istatistiklerin halen istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Kaymaz, “Dünyada okuma yazma bilmeyen insanların 3’te 2’si kadın. Bunun yanında küresel üretimde çalışan kadınların yüzde 66’sı kadın ama gelirden aldıkları pay yüzde 10. Gelişmekte olan ülkelerde 1 dolardan daha azla yaşayanların yüzde 70’i kadın. Kadınlar dünya mal varlığının yüzde 1’ine sahip. Avrupa’da 15 yaş üzeri çalışan kadınların oranı yüzde 42 iken Türkiye’de yüzde 26. Bu rakamları elbirliği ile değiştirmeliyiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA