SİNGAPUR’LA İLİŞKİLER GÜÇLENECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİNGAPUR’LA İLİŞKİLER GÜÇLENECEK


 

Bir dizi temaslarda bulunmak ve görüşmeler gerçekleştirmek üzere Mersin’e gelen Singapur Ankara Büyükelçisi A.Selverajah, Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

Haber Merkezi

Ziyarette Büyükelçi Selverajah’ı Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, Türkiye ile Singapur arasında uzun yıllara dayanan dostane ilişkilerin bulunduğunu ve karşılıklı olarak gerçekleştirilen üst düzey ziyaretler ile söz konusu ilişkilerin daha da güçlendiğini kaydetti.
Özellikle son dönemde ilişkilerin arttırılması kapsamında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan oldukları dönemde 2014 yılı Ocak ayı içerisinde Singapur’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve aynı yıl Singapur Başbakanı Hsien Loong Lee’nin de Türkiye’ye ziyarette bulunduğunu anımsatan Vali Özdemir Çakacak, söz konusu ziyaretler ile iki ülke ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyine çıkartıldığının altını çizerek, “2015 yılında da Singapur Başbakanı Sayın Lee G-20 Zirvesine katılmak üzere bir kez daha Türkiye’ye geldi ve iki ülke arasında birtakım uluslararası anlaşmalar ile birlikte Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. İki ülke yöneticilerinin üst düzey ziyaretleri, Sayın Büyükelçinin ziyaretleri ve iş insanlarımızın karşılıklı ziyaretleri var olan işbirliğini daha da yukarılara çıkaracaktır” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında, Singapur’un dünyanın en büyük 2’inci limanına sahip olduğunu ve bu kapsamda dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Vali Çakacak, Mersin Limanı’nın da Türkiye’nin en önemli limanlarından biri olduğunu ifade ederek, liman işletmeciliğinin de iki ülkenin ortaklığında yürütüldüğünün bilgisini verdi. Mersin Limanı’nın işlem hacmini geliştirerek devamlı büyüdüğüne dikkat çeken Vali Çakacak, son yapılan yatırımlar ile rıhtımın 275 metre uzatıldığını ve 400 metrelik büyük gemilerin yaklaşabileceği bir liman haline getirildiğini kaydederek, söz konusu yatırımlar tamamlandığında Mersin Limanı’nın bir aktarma limanı haline gelebileceğini sözlerine ekledi.
Bu kapsamda Büyükelçi Selverajah’ın Mersin’i ziyaretini çok değerli ve anlamlı bulduklarını ifade eden Vali Çakacak, konuşmasının sonunda Türkiye’nin jeopolitik konumu nedeniyle çok stratejik bir merkezde bulunduğunu belirterek, “Mersinli iş insanlarımız birçok ülkeyle ticari ilişkilerde bulunmaktadır. Şu an Mersin’de 26 ülkenin fahri konsolosluğu bulunmaktadır. Sayın Büyükelçi’nin ziyaretinin de bu kapsamda Türk ve Singapurlu iş insanlarının işbirliklerini geliştirerek çeşitli coğrafyalarda ortak yatırımlarda bulunmasına da önemli katkılar sunabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Büyükelçi Selverajah da, Singapur’un Türkiye’deki ilk yerleşik büyükelçisi olduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerde son dönemde önemli mesafeler kat edildiğini aktardı. Türkiye’nin hem politik hem de ticari yönden stratejik bir ülke olduğunun altını çizen Selverajah, bu kapsamda iki ülke arasında Stratejik Ortaklık Antlaşması imzalandığının bilgisini verdi. Singapur’un çok küçük bir ülke olduğunu fakat insanlara yatırım yaparak ayakta kaldığını ifade eden Selverajah, Mersin’e uzun dönemli yatırım yaparak sahip oldukları bilgi ve tecrübeleri paylaşmak istediklerini ve bu doğrultuda Mersin Limanı’nı da aynı Singapur Limanı gibi dünyanın öncü limanlarından birisi haline getirmek istediklerini dile getirdi.  Selverajah, ayrıca Vali Özdemir Çakacak’a Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen yatırımlara göstermiş olduğu ilgiden ve vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.
Ziyaret, Vali Çakacak’ın Büyükelçi Selverajah ile makamda bir süre sohbet etmesiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA