YAŞ SEBZE VE MEYVENİN RAF ÖMRÜ UZATILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAŞ SEBZE VE MEYVENİN RAF ÖMRÜ UZATILACAK


 

Yaş sebze ve meyvenin raf ömrünün uzatılmasını sağlayarak sektöründe tarım sektörüne önemli katkı sağlayacak olan ‘Turunçgiller Araştırma Geliştirme Merkezi Projesi’nin ‘Güdümlü Proje Desteği Başlangıç Toplantısı’ Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Üniversitesi Rektörü (MEÜ) Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu, Akdeniz Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, ALATA Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş ile Proje ortakları olan Çukurova Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile iştirakçi olarak projeye dahil olan Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği temsilcileri katıldı. 
Başlangıç toplantısında yaptığı konuşmada bu projenin Türk tarımı için büyük öneminin olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, sektörün güçlü dinamiklerinin proje ortak noktasında bir araya gelmesinin memnuniyet verici olduğunu da belirtti. Çakacak, Çukurova Bölgesi’nin taze sebze-meyve üretimi ve ihracatında önemli rol oynadığını ve bu yönüyle de bölgemizin; ülkenin önde gelen tarımsal üretim merkezlerinden biri olduğunu kaydetti. 

“BU PROJE İLE ÜRÜN KAYIPLARI BÜYÜK ORANDA AZALACAK “
Projenin genel amacının turunçgiller başta olmak üzere yaş sebze meyve sektöründe üretimden tüketime kadar olan tüm süreçlere yönelik araştırma, geliştirme ve eğitim çalışmalarının yapılması olduğunu ifade eden Vali Çakacak;  Yapılan çalışmalarda özellikle turunçgillerde hasat sonrası kaybın % 20-30 arasında olduğunu ancak yapılacak olan bu çalışmalar neticesinde ürün kayıplarının büyük oranda azalacağını ve bu sayede de ürün kalite ve katma değerinin ciddi oranda artacağını sözlerine ekledi. 
Vali Çakacak; proje kapsamında insan sağlığının korunması ve Milli ekonomiye katkının arttırılması yönünde ortaya konulacak çalışmaların Türk tarımının geleceği, gelişimi ve kalkınmasında önemli bir yol gösterici olacağının altını çizdi ve projenin sadece Mersin’in veya Çukurova’nın değil, “Özetle bu proje Türk tarımının projesidir” dedi.
Proje açısından son derece verimli ve yapıcı bir şekilde geçen toplantı, projeyi tanıtan sunum sonrasında proje ortaklarının fikir alışverişinde bulunmasının ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA