SAĞLIKÇILAR DERTLİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIKÇILAR DERTLİ!


 

Mersin Üniversitesi Hastanesi’nden alacaklarının tahsilatında sıkıntı yaşayan sağlık sektörü, ayrıca dolardaki artışın tüm tıbbi malzemenin fiyatının artması ve buna bağlı olarak tedavi maliyetlerinin artması anlamına geldiğine dikkat çektiler.

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 26 No’lu Sağlık Hizmetleri, Medikal ve Kozmetik Meslek Komitesi Başkanı Suat Koçak, sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 
Mersin’de sağlık sektörünün istenilen noktaya henüz ulaşmadığına değinen Koçak, ancak sektörde önemli yatırımların devam ettiğini, bu yatırımların son bulmasıyla birlikte büyük bir yol alınacağına inandığını anlattı. 

“ÖZEL HASTANE YATIRIMLARI ARTTI”
Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde kalan alacaklarının sektörün sırtında büyük bir yük olarak durduğuna değinen Koçak, yeni hastanelerin açılması ile pazarın genişleyeceğini ve sektörün nefes alacağını anlattı.
Bu kapsamda Şehir Hastanesi yanında Mersin’de özel hastanelerin yatırımlarının arttığına dikkat çeken Suat Koçak, “Ortadoğu Hastanesi ek bina yatırımı yapıyor. Doğuş Hastanesi hizmete açtığı ek binasıyla yatak sayısını hizmet alanlarını arttırdı. Duygu Tıp Merkezi City Hospital ismi ile hastaneye dönüştü. 2017’de Mezitli’de Medical Park Hastanesi’nin açılışını bekliyoruz. Kısacası kentimizde sağlık sektöründe bir hareketlenme başladı” dedi.

DOLAR ARTIŞI; SAĞLIĞI VURUYOR!
Yatırımların ardından sektörde yaşanan sıkıntılara da değinen Suat Koçak, ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) fiyatları üzerinde durdu. Türkiye’deki en büyük sağlık hizmeti alıcısının SGK olduğunu kaydeden Koçak, şunları söyledi: “Ülkemiz tıbbi cihaz ve tıbbi sarf malzemelerinde dışa bağımlıdır, dövizin Türk Lirası karşısında değerinin artması kullanılacak tüm tıbbi malzemenin fiyatının artması demektir. Bu da tedavi maliyetlerinin artması anlamına gelir. Durum böyle iken SGK’nın TL olarak fiyat belirlemesi, zaten düşük olan fiyatların dövizin yükselmesiyle birliktede iyice küçülüp medikal sektördeki tüm bileşenlerin yaşama şansını azaltmaktadır. Bu nedenle SGK fiyatlarını döviz olarak belirlemeli, ya da dövizin yükselmesi durumlarında hızla fiyatlarını revize etmelidir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA