VATANDAŞ; ‘UZAK KALIR’, ESNAF; ‘BİTERİZ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞ; ‘UZAK KALIR’, ESNAF; ‘BİTERİZ’


 

Devlet Hastanesi’nin, Şehir Hastanesi’ne taşınacağı iddiaları kenti gerdi! Hastanenin bulunduğu mahalle sakinleri ve esnaflar taşınmaya karşı imza kampanyası başlattı. Vatandaş ulaşım sıkıntısı çekeceği endişesi ile taşınmaya tepki gösterirken, esnaflar da eski tıp fakültesi hastanesinin taşınmasın

Mehmet Nabi BATUK

Kent dışına inşa edilen Mersin Şehir Hastanesi’nde sona yaklaşılmasıyla beraber halk arasındaki ismiyle Hastane Caddesi olarak bilinen Kuvayı Milliye Caddesi’nde bulunan Devlet Hastanesi’nin taşınacağı iddiaları kamuoyu gündemine geldi. 

Kent sakinleri gerek merkezi konumda olması ve gerekse de olay ulaşımı ile Mersin Devlet Hastanesi’nin sağlık hizmetlerine ulaşımda büyük kolaylıklar sağladığını belirterek, taşınmaya tepki gösteriyor. Cadde üzerinde bulunan esnaflar da, cadde üzerindeki insan sirkülasyonunun azalacağı ve işlerinin bozulmasından endişe ediyor. 
İhsaniye Mahallesi Muhtarı Zehra Yılmaz ve cadde esnafları, hastanenin kaldırılmaması için imza kampanyası başlatırken, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği’nin konuyla şuana kadar bir ilgili açıklama yapmaması dikkat çekiyor. 

“AÇIKÇASI TELAŞA KAPILMAMIŞTIK”
Devlet Hastanesi’nin taşınmaması için mahalle esnafı ve yurttaşlarla imza kampanyası başlattıklarını ifade eden İhsaniye Mahallesi Muhtarı Zehra Yılmaz, yeni yerine taşınan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin binalarının çürümeye terk edildiğini anımsattı. Mersin Devlet Hastanesi’nin akıbetinin Tıp Fakültesi gibi olmasından korktuklarını belirten Yılmaz, “Tıp fakültesi hastanesi kalktıktan sonra burası boş kalmayacak en azından bir diş fakültesi ve ya psikoloji kliniği açılacak gibi bir takım söylemler vardı. Açıkçası telaşa kapılmamıştık. Ancak şuan orası viran olmuş durumda. Bütün dükkânlar bomboş. Hastane binası ise yıkılmak üzere bakımsız bir durumda. Aynı şeyleri Devlet Hastanesinde yaşamak istemiyoruz. Bunun için esnafımız ile birlikte bir imza kampanyası başlattık. Bu konuda bütün esnaflar mustarip ama aynı zamanda vatandaşlarda çok ciddi rahatsız. Böyle bir taşınma; bölgedeki eczacıları, lokantaları, medikalcileri yani bütün çevre esnafı ile karşıda Nusratiye ile yukarıda Osmaniye Mahallesi’ni de olumsuz etkileyecektir. Hem vatandaş hem esnaflar mağdur olacak” dedi. 

“İNSANLAR ÖZEL HASTANELERİN KUCAĞINA ATILIYOR”
Yeni yapılan Mersin Şehir Hastanesi Kampüsü’nün eksiklerinin olduğuna dikkat çeken Muhtar Yılmaz, “Hastane henüz tam olarak tamamlanmış değil. Eksikleri mevcut. Ancak  şehir dışında bir konumda yer alan hastaneye ulaşım hala sıkıntılı, Acil bir durumda ulaşım çok zor. Dolayısıyla bu durum insanların şartlarını zorlayacak. Yani böyle bir plan; insanları özel hastanelerin kucağına atmış oluyor” diye konuştu. 

“DEVLETİN KAYITSIZ KALMAYACAĞINI UMUYORUZ”
Öte yandan daha önce Tabip Odası ve Eczacılar Odası’nın da gündeme getirdiği Şehir Hastanesi’ne hasta garantisi verildiği iddialarını da anımsatan Yılmaz, Mersin Devlet Hastanesi’nin bu kapsamda kapatılmak istendiğine dair soru işaretlerinin gündeme geldiğini ifade etti. Ancak Mersin’de Suriyelilerin göçü ile birlikte özellikle hastanelerin yoğun bir talep aldığını ve bu talebe cevap verebilmek için mevcut hastanelerin korunması gerektiğini ifade eden Zehra Yılmaz, “Suriyeliler ile birlikte Toros Hastanesi de, yeni yapılan hastanede, Devlet Hastanesi de dolar. Dolayısıyla halkın bu serzenişine devletin kayıtsız kalmayacağını umuyoruz. İmzalarımızın da bir kısmını cumhurbaşkanına, bir kısmını başbakanlığa, bir kısmını da sağlık bakanlığına göndereceğiz. Umut ediyorum ki tıp fakültesi hastanesi gibi aynı şeyleri yaşamayız”.

“BÖYLE BİR VATANDAŞ DEVLET İLİŞKİSİ OLMAZ”
Kuvayi Milliye Caddesi’nde 2001 yılından buyana eczacılık yapan ve 3 personelinin olduğunu ifade eden eczacı Hatice Eren de, hastanenin taşınmasına tepki gösterdi. “Devlet Hastanesi’nin taşınması ve tıp fakültesi hastanesinde olduğu gibi bu bölgede tek bir birimin dahi kalmaması hem vatandaşı hem de bölgeyi olumsuz etkiler. Ayrıca Şehir Hastanesi’ne ulaşım ve yine o bölgede ilaca, eczaneye ulaşım da hala sıkıntılı. Tüm bu sıkıntılar mevcutken, konuyla ilgili açıklama yapan olmaması düşündürücü. Ancak son yıllarda ne yazık ki vatandaş bilgilendirilmeden bu tür düzenlemelere gidilebiliyor. Duyumlar ile geleceğimizi şekillendirmeye çalışıyoruz. Böyle bir vatandaş devlet ilişkisi olmaz” diye konuştu.                

HASTANE CADDESİ’NDE 2 BİN ESNAF VAR
Kuvayı Milliye Caddesi’nde 1970’ten buyana 20 taksiyle hizmet veren Arı Taksi Kooperatifi Başkanı Ünal Burgazlı da, Mersin Devlet Hastanesi’nin cadde ve bölge için çok büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Hastane taşındığı zaman Hastane Caddesi’nde hiç yoksa 2 bin tane esnaf var. Hepimiz mağdur oluruz. Ayrıca şehir hastanesi uzak olduğu için taşıma ücretleri vatandaşa pahalı geliyor. Bu yüzden bütün taksici arkadaşlarımız şikâyet alıyor. O nedenle biz hastanemizin yukarıya taşınmasını istemiyoruz. Bizim hepimiz mağdur oluruz” dedi.

“BELİRSİZLİK GİDERİLMELİ”
Medikal ürün satan bir mağazanın işletmeciliğini yapan Tülay Eroğlu ise 2007’den buyana Kuvayı Milliye Caddesi’nde hizmet verdiklerini belirterek, hastanesinin akıbeti konusunda yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi. Eroğlu, “Şu anda hiçbir açıklama yok. Hiç kimse bir şey söylemiyor. Ne olacağımız belli değil. Elimde kalacak korkusu ile yatırım yapamıyor, mal alamıyorum. Her şey muallak bir vaziyette. Biz muhtemelen burada olacağız ya da kepenk kapatacağız. Hastanenin ya da en azından birkaç birimin kalması gerekiyor. Oraya yine bir şeyler yapılsın kimse yapılmasın demiyor ama burası da kalmalı” diye konuştu.

“YAYAN GİTME ŞANSIMIZ VAR MI?”
Vatandaş Münir Nurettin Bozkurt da, tedavilerini Mersin Devlet Hastanesi’nde yaptırdığını ve yaşı dolayısıyla sık sık hastanenin yolunu tuttuğunu söyledi. Yeni hastanenin şehre uzak olduğunu ifade eden Bozkurt, “Ben buraya yürüyerek gelebiliyorum. Ama şehir hastanesine yürüyerek gitme şansımız var mı? Bu nedenle hastanenin kaldırılmasını istemiyoruz. Burayı yıkacaklarına sağlık ile ilgili bir birim yapsınlar. Çünkü burası daha merkezi bir yer. Burayı tercih ederiz” şeklinde konuştu. 

“SAĞLIMIZ BOZULUR”
Vatandaş Mehmet Baysal ise çok fazla sağlık probleminin olduğunu söyleyerek, “Salık sorunlarım var ve hastane ulaşımının yakın ve kolay olması benim için çok önemli. Bu nedenle hastanenin buradan taşınmasını istemiyorum. Eğer taşınırsa bizim için her şey çok olur. Hastane uzak olduğu için sağlığımız bozulur” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA