“ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”


 

Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Günümüzde ekonomik krizin, açlığın, eğitimsizliğin, şiddetin, savaşların her türlü ihmalin ve istismarın bedelini en ağır çocukların ödediğini söyleyen Aslan, tüm dünyada çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerinin devam ettiğini belirtti. Milyonlarca çocuğun yoksulluk yüzünden ihmal edilmekte ve istismara uğradığını bildiren Aslan, “Ülkemizde de çocuklar, dünyadaki tüm çocuklarla birlikte aynı sorunlarla, her türlü hak ihlalleriyle ve suiistimallerle karşı karşıya kalmaktadırlar. Maalesef son günlerde çocuk istismarları çok ciddi artmıştır. Özellikle çocuk istismarlarının daha da armasına neden olacak, çocuk istismarı önergesiyle, 18 yaş altı çocuklara cinsel istismarda evlilik şartı ile cezanın ertelenmesini öngören yasa tasarısını meclise sunanlar çocuklara karşı suç işlemişlerdir. Bu yasa tasarısı Türkiye’nin taraf olmuş olduğu ‘Çocuk Hakları Sözleşmesi’ ve Çocuk Koruma Kanunu’na aykırıdır.

Bu yasa tasarısı çocuk istismarlarının meşrulaşmasına, çocuk gelinlerinin artmasına, kız çocuklarının eğitim hakkından yararlanmasının engellenmesine, laik ve demokratik eğitim sisteminden yavaş yavaş vazgeçilmesine, çocukların sosyal yaşamdan izole edilmesine neden olacaktır. Bu yasa tasarısının derhal çekilmesini talep ediyoruz.

Ülkemizi yönetenler çocukları özel olarak korumak, güvenceye almak, eğitim olanaklarından yararlanmalarını, fırsat eşitliği sağlamak, temel eğitimleri ücretsiz olarak karşılamak, fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlıklarını korumak, ekonomik amaçlı etkinliklerde her türlü sömürüye karşı korunmaları doğrultusunda gerekli her türlü önlemi almak zorundadır.

Çocuklarımızın, çocukluklarını yaşamadan, her türlü sosyal hak ve güvenceden yoksun bir şekilde yaşamalarını engellemek için dernek olarak etkin mücadelemiz devam etmektedir, bu anlamda güvenli, mutlu bir gelecek için çocukları korumak için herkesi göreve davet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA