AKSIFAT BARAJI GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKSIFAT BARAJI GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK


 

Faaliyete geçmesiyle bölge tarımının gücüne güç katacak Aksıfat Barajı’nda inşaat aralıksız sürüyor.

Haber Merkezi

Vali Özdemir Çakacak, Lamas Çayı’nın kaynağını oluşturan Aksıfat Deresi üzerinde inşası devam eden Aksıfat barajı şantiyesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Vali Çakacak’a; İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ile DSİ 67. Şube İl Müdürü Savaş Arslan da eşlik etti.
Depolama hacmi 59,25 milyon metre küp, kurulu gücü 8,10 milyon kilowatt saat olan ve toplam 82 bin 140 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyaçları ile yöre beldelerinin içme-kullanma suyunu karşılaması planlanan Aksıfat Barajı ve Baraj İçme Suyu Rölakasyonu ile ilgili DSİ Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’dan brifing alan Vali Çakacak, daha sonra inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Aksıfat Barajı inşaat alanında incelemelerini tamamlayan Vali Özdemir Çakacak, dönüşte Harfilli Mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Kahvede vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve talepleri dinleyen Vali Çakacak, Aksıfat Barajı ile ilgili bilgi verdi. Vali Özdemir Çakacak, Barajın yapımının tamamlanmasıyla yaklaşık 83 bin dekar alanın sulama suyuna kavuşacağını, ayrıca çevre mahallelere içme suyu temininde kullanılacağını ve hem Mersin hem de ülke ekonomisine önemli miktarda katkı sağlayacağını kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA