“MUZ İHTİSAS GÜMRÜĞÜ KURULACAK MI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MUZ İHTİSAS GÜMRÜĞÜ KURULACAK MI?”


 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde; “Muz ihtisas gümrüğü kurmayı düşünüyor muzunuz?” sorusunu gündeme getirdi.

Haber Merkezi

Türkiye'de muz üretiminin ağırlıklı olarak Mersin’in Anamur ve Bozyazı ilçeleri ile çevresinde yapıldığını anımsatan Atıcı, muz üretiminden yaklaşık 100 bin ailenin geçimini sağladığını işaret etti. Atıcı, “Sınırlarımızdan farklı yöntemlerle kaçak muz sokulduğu çeşitli kesimlerce iddia edilmektedir. Gümrüksüz kaçak muzların, muz fiyatlarını düşürmesine bağlı olarak yerli muz, maliyet fiyatlarının altında satılmaktadır. Yerli muz üretiminden geçimini sağlayan yaklaşık 100 bin aile, üretim aşamasındaki borçlarını ödeyemez duruma düşmüştür. Türkiye’de de üretilen çok sayıda ürünün, sınırdan kaçak yolla girişini engellemek için çay, halı, cam gibi çok sayıda ihtisas gümrüğünün kurulduğu ve başarılı bir şekilde çalıştığı görülmektedir. Bu gerekçeyle, muz üreticilerini korumak ve piyasayı dengelemek amacıyla İthal edilen muzun daha uygun şartlarda ve kalitede denetlenmesi amacıyla yerli üretimde en büyük paya sahip bölge olan Mersin’de, Mersin Gümrük Müdürlüğüne bir Muz İhtisas Gümrüğü kurulması faydalı olacaktır. 
Buna göre; Mersin’de muz ihtisas gümrüğünü kurmayı planlıyor musunuz? Bu konuda çalışmanız var mıdır? Muz ihtisas gümrüğünü kurulmazsa kaçak muzun ülkeye girişini nasıl engellemeyi düşünüyorsunuz? Kaçak muzun ülkeye girişinden dolayı yerli muz üreticisinin yaşadığı maddi kaybı nasıl gidereceksiniz” sorularına da yanıt istedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA