BU SESİ DUYUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU SESİ DUYUN!


 

Küçük Yüsra ve Tahir, sınır dışı edilen annelerini istiyor

Moldova uyruklu Natalia Erhan, oturma izni olmadan Türkiye'de bulunmasından dolayı "Devlete 12 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle" sınır dışı edildi. 5 yaşındaki kızı minik Yüsra ve ağabeyi Tahir ise yetkililerden annelerini istedi. 

Yunus Emre Özışık 2008 yılında Moldova uyruklu 2 çocuk annesi Natalia Erhan ile evlendi. Ancak Natalia Erhan; oturma izni olmadan Türkiye'de bulunmasından dolayı devlete 12 lira borcu olduğu gerekçesiyle yaklaşık 20 gün önce sınır dışı edildi. Bunun üzerine birçok yere girişimde bulunan eş Yunus Emre Özışık, çocukları 5 yaşındaki kızı Yüsra ve oğlu 6 yaşındaki Tahir ile Antalya'dan Mersin'e annesinin yanına geldi. Burada da birçok kuruma başvuran Özışık, henüz hiçbir yerden sonuç alamadı.

"YERİMİZ, YURDUMUZ, ADRESİMİZ BELLİ"
Eşinin 5 yabancı dil bildiğini ancak izni olmadığı için çalışamadığını söyleyen Yunus Emre Özışık, “Biz kaçak, göçek insanlar değiliz. Yerimiz, yurdumuz, adresimiz belli. Bu işin çıkar yolu yok mu dedik ama tek yolun 12 bin lirayı ödememiz olduğu söylendi. Ödeyemediğimiz için eşim sınır dışı edildi" dedi.
Yaklaşık 20 gündür eşinin Moldova’da olduğunu dile getiren Özışık, “Bu konuyla ilgili çeşitli yerlere başvuru yaptım. AK Parti İl Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı sitesine yazı yazdım oralardan haber bekliyorum. Sosyal medyadan birçok yere paylaşım yaptık. Biz eşimizi, annemizi istiyoruz. Getirmelerini istiyoruz. Biz bu borcu ödeyeceğiz zaten ama bize kolaylık sağlansın yeter ki” şeklinde konuştu.

"ANNEMİ ÇOK ÖZLEDİM BAŞBAKANIM"
5 yaşındaki Yüsra ise annesinin getirilmesini isteyerek, "Annemi çok özledim Başbakanım. Sizi çok seviyorum. Başbakanımızdan annemi istiyorum" dedi.
6 yaşındaki Tahir ise annesini özlediğini belirterek, "Ben annemi görmeyi istiyorum. Onu özledim. Onu seviyorum. Yetkililerin annemi getirmesini istiyorum" diye konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA