“Haklı gurur” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Haklı gurur”


 

Konsolos İnanıroğlu, KKTC’nin Cumhuriyetin 33. yılında bağımsız bir devlet olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşadıklarını ifade etti.

GÜLSEN KAYA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33. Kuruluş Yıldönümü Vali Özdemir Çakacak’ın da katıldığı gurur ve onur dolu bir resepsiyonla kutlandı. 

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu’nun ev sahipliğinde HiltonSA Oteli’nde düzenlenen resepsiyona; Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İlçe Belediye Başkanları, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri erkan, mücahitler, kahraman Kıbrıs gazileri ile vatandaşlar katıldı.

“BAĞIMSIZ BİR DEVLET OLMANIN HAKLI GURURUNU VE ONURUNU YAŞIYORUZ”
 Gecede açılış ve selamlama konuşması yapan KKTC Mersin Konsolosu İnanıroğlu konuşmasına Kıbrıs Türk Halkı’nın bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 yılında ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. Yıldönümünü güzel kentimiz Mersin’de kutlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı.

Konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar geçen süreçte Kıbrıslı Türklerin ne tür zorluklarla mücadele etmek zorunda bırakıldığını anlatan İnanıroğlu, Cumhuriyetin 33. yılında bağımsız bir devlet olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşadıklarını ifade etti.

Sözlerinin devamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ni demokratik, laik ve çağdaş kurumlarıyla kökleşen bir hukuk devleti olarak tanımlayan İnanıroğlu, tüm ambargolara ve kısıtlamalara karşı KKTC’nin, Anavatan Türkiye’nin denizin altından Anamur’dan Kıbrıs’a içme ve sulama suyu taşıyan asrın projesi gibi, yine geçtiğimiz Ekim ayında anlaşması imzalanan denizin altından elektrik enerjisi ileten dev proje gibi büyük destekleriyle hızla büyümekte ve güçlenmekte olduğunu da sözlerine ekledi.

İnanıroğlu konuşmasını 15 Temmuz akşamı birtakım çeteci darbeciler tarafından gerçekleştirilmek istenen hain girişimin Kıbrıs Türk Halkı’nı derinden üzdüğünü belirterek noktaladı.

Protokol konuşması öncesinde izlettirilen KKTC’nin kurtuluş ve kuruluş günlerini anlatan videonun da etkisiyle bağımsızlık, Milli birlik ve beraberlik duygularının zirveye ulaştığı resepsiyon Vali Çakacak, Konsolos İnanıroğlu ve protokol üyelerinin hep birlikte, 10. Yıl Marşı eşliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 33'ncü yıl dönümü pastasının kesilmesiyle sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA