“KIBRIS TÜRK HALKI TÜRKİYE SAYESİNDE ÖZGÜR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KIBRIS TÜRK HALKI TÜRKİYE SAYESİNDE ÖZGÜR”


 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33. kuruluş yıl dönümü Mersin’de kutlandı.

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, "Kıbrıs Türk halkı bugün kendi devletinde, ana vatan Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinde, güven ve barış içerisinde özgür bir şekilde yaşamaktadır" dedi. 

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama etkinliğine, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ile dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kutlama etkinliği çelenk sunumuyla başladı. KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve dernek temsilcileri, Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 
Burada konuşan Konsolos Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 yılında ilan edilen KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümünü Mersin'de kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. KKTC'nin ilanından önce Kıbrıs Türk halkının 1963'den 1974'e kadar Kıbrıs Rum tarafınca uygulanan tüm baskılara ve zulme karşın direndiğini belirten İnanıroğlu, “Bundan tam 33 yıl önce kurulan demokratik, laik ve çağdaş kurumlarıyla kökleşen bir hukuk devleti olan cumhuriyetimiz, uluslararası toplumun yıllardır Kıbrıs Türk tarafına karşı sürdürdüğü haksız ambargo ve izolasyonlara rağmen halkımızın iradesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile günden güne daha da gelişmekte ve güçlenmektedir” diye konuştu.

"TÜRKİYE NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA KKTC DE O KADAR GÜÇLÜ OLACAKTIR"
Yapılacak projelerle Türkiye ile KKTC arasında var olan ekonomik ilişkiler ve güçlü bağların daha da gelişip devam edeceğini vurgulayan İnanıroğlu, “Ana vatanımız Türkiye ne kadar güçlü olursa KKTC de o kadar güçlü olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda kalkınması ve güçlenmesi Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olan kalıcı bir anlaşmaya varmak için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yaklaşık 50 yıldan beri devam eden müzakerelerde Kıbrıs Türk tarafının da güçlü olmasını sağlayacaktır. Kıbrıs Türk tarafı iyi niyetle çabalarını sürdürmekte, adada siyasi eşitliğe dayalı adil ve kalıcı bir anlaşmaya varılması yönündeki iradesini ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA